Residential ArchitectureApartmentsRenovation of a West Village Apartment

Renovation of a West Village Apartment

Renovation of West Village Apartment

Project: Renovation of a West Village Apartment
Architects: Andrew Franz Architect
Location: New York, NY, United States
Size: 1,100 SF
Completion: 2019
Photographer: Albert Vecerka/Esto

Our gut renovation of this 1100sf apartment in the West Village sought to open up the highly compartmentalized plan and introduce longer views through different spaces and out over its view of Sheridan Square. Floor-to-ceiling sliding doors, pivoting glass louvers, and free-floating millwork allow the ceiling to stretch continuously throughout, making each room feel more spacious than its dimensions would suggest.

Renovation of West Village Apartment

Integrated and efficient storage was prioritized to allow the space to remain clutter-free, while close attention was paid to the detailing of crisp new plaster against the raw exposed structural columns. Warmth, texture, and color were introduced through solid end-grain parquet flooring, rift white oak cabinetry, forest green doors, misty ceramic tile, and contrasting slabs of terrazzo and schist.

dining area, kitchen, Andrew Franz Architect

kitchen, Andrew Franz Architect

Renovation of West Village Apartment

Renovation of West Village Apartment

bedroom, Andrew Franz Architect

bathroom, Andrew Franz Architect

Renovation of West Village Apartment

A Revolutionary Building to Commemorate the Xin Hai Revolution a Wuhan, China

Project: Xin Hai Revolution Museum Architect In Charge: Lu Xiaoming, Ye Wei Design Team: Lu Xiaoming, Ye Wei, Guo Lei, Ding Mao, Li Mingyu, Cai Xiaopeng,...

Modern Office Interior in Kyiv, Ukraine / HOMECULT Office

In our country offices are usually boring, monotonous, uncomfortable places from which you'd want to get out. Our office introduce the opposite. We create modern beautiful space for our team, clients and myself.

TX House / ZUN Architecture and Design

The TX House is located in an old holiday village on the shore of a water reservoir. The customers, who are active city dwellers, needed their own house where they could hide from the active city life by plunging into a quiet picturesque corner of countryside without losing their daily comfort.

Lean 2 House by Ben Callery Architects

At Lean-2 House we’ve put a new spin on the quirky and quaint elements of the typical lean-to, with a compact but spacious second lean-to on an existing house with a difficult orientation.

Summer Apartment – A Flat Near the Seaside / Open AD

Project: Summer Apartment Design: Open AD Team: Zane Tetere- Sulce, Lina Pavinskaja, Dace Bula Location: Jurmala, Latvia Area: 165m2 Photography: Maris Lapins Located in Jurmala, Latvia, Open AD has designed...

Related Articles