Park View Residence in Seattle / Babienko Architects

Park View Residence / Babienko Architects

Project: Park View Residence
Architects: babienko ARCHITECTS pllc
Location: Seattle, Washington
Year 2017
Photographer: Sama Jim Canzian

Description by Babienko Architects: Located in the same building as the Park Side residence which we completed four years prior, the original layout of the Park View residence was a mirror image of its predecessor. Many of the same design considerations were taken into account, primarily the view ‘corridors’ established by the existing structural concrete columns that frame the panorama of Stanley Park and English Bay along the west elevation.

Park View Residence / Babienko Architects

The relocation of the kitchen to the North side of this condominium unit served to enhance the natural light entering the space and the tremendous views into and from the suite. A subtle combination of clean detailing and a unique material palette was achieved by exposing and soda blasting the existing concrete columns and juxtaposing them with smooth-surfaced bright orange cabinets, rift & quartered white oak flooring and cabinets, and painted gypsum wall board.

Park View Residence / Babienko Architects

living room / Babienko Architects

kitchen / Babienko Architects

Park View Residence / Babienko Architects

bedroom / Babienko Architects

bathroom / Babienko Architects

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

AD House by Lorcan O’Herlihy Architects 1

AD House: Addition and Renovation by Lorcan O’Herlihy Architects

Located directly uphill from the iconic music venues of the Sunset Strip, LOHA updated a 1939 Hollywood home by opening up the internal layout to a new series of layered indoor-outdoor spaces enclosed by a translucent screen. LOHA created a dynamic home by hybridizing the existing structure with new interventions.
Car Park House

Car Park House by Anonymous Architects

Starting with a vacant lot with a very steep down-slope from the street, the design of the Car Park house places the carport on the roof with the residence below. In addition to being a dramatic shift of expectations, it is also a logical response to the building code which requires parking for two vehicles.
This Greek Vacation Home is Conceived as a Series of Parallel Adjoining Rooms

This Greek Vacation Home is Conceived as a Series of Parallel Adjoining Rooms

Situated on a sloping triangular site facing the sea, this Greek vacation home is conceived as a series of parallel adjoining rooms. They are created by retaining walls, a common feature in the Mediterranean landscape.
Light-Filled Family Home for a Growing Family / Modscape

Light-Filled Family Home for a Growing Family / Modscape

Located just a few minutes’ walk from the beach, this elegant home in Tamarama, NSW is beautifully detailed to create a sophisticated, functional, light-filled family home.
Deer Park Office Interior in Colorado by Vertical Arts

Deer Park Office Interior in Colorado by Vertical Arts Architecture

Conveying a unique mountain feel, the Deer Park office building is an example of Vertical Arts’ wide-ranging expertise in architecture, landscaping, interior design and furniture fabrication.

More Articles Like This