Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

Project: Renovation Work
Interior Design: Marina Sezam Studio
Location: Gran Vía de las Corts Catalanes, Eixample, Barcelona, Spain
Area: 150 m2
Year 2019
Photo credits: Marcela Grassi
Text by Marina Sezam Studio

Construction and management of the complete refurbishment of this 150 m2 flat located on the Gran Vía de Barcelona. The project for the corridor was designed by the architect Gerard Puig Freixas and the rest of the dwelling was designed by the Smö studio.

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

The recovery of the hydraulic mosaics from the original pavements, the creation of sections of mouldings equal to those existing in the ceilings, the refurbishment and shoring of iron beams and the restoration of the wooden elements made it easier to maintain the classic style of the early 20th century, when the building was built, while at the same time opening up the spaces to gain width and communication between them.

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

During the renovation work, special care was taken in the encounters between the different materials, the layout of the cladding and the location of the lighting in order to obtain a harmonious and pleasant effect after mixing the existing original elements with the new, modern-style elements.

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

dining room, Marina Sezam Studio

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

bedroom, Marina Sezam Studio

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

bathroom, Marina Sezam Studio

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

home office and library, Marina Sezam Studio

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

bathroom,. Marina Sezam Studio

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Bayswater House in London by McLean Quinlan Architects

Situated in the far corner of a mews, our brief for this project was to create a contemporary family home. To respect the existing architecture of the mews, we designed a home that has a more traditional feel on the outside, with bricks and sash windows, but which has a distinctively modern feel inside.

Corrugated Metal Clads Rio Vista Residence by Buchanan Architecture

The residence is composed of three rectilinear masses varying in size and tone; each clad in a distinct corrugated metal siding with a subtle change of finish. From the street the residence appears to rest on an island which is accessed only by a bridge.

Charming Traditional House Gets a Modern Extension

On the vast Lac Ouareau, located near the town of Saint-Donat, sits a charming traditional house surrounded by birch trees. The owners, a dynamic stepfamily, commissioned ACDF to design for their many children a larger area to play and relax.