Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona / Pepe Gascón Architecture

- Advertisement -

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture

Architects: Pepe Gascón Architecture
Project: Badr Apartment
Contributors: C. Infantes (arch.)
Location: Passeig Sant Joan, Barcelona, Spain
Year: 2017
Photographer: Aitor Estévez

Description by architect: We are commissioned to refurbish an apartment in the Eixample district of Barcelona. It is set within the chamfered façade of the block with fantastic views of Passeig Sant Joan, enjoying great visual depth to this avenue.

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 1

The renovation creates two main views; a street view from the open plan kitchen and living area and a courtyard view from the corridor and bedroom.

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 2

A translucent black mirrored glass separates the hall from the living space. This lets in light to the bedroom and hallway but also reflects natural light into the kitchen and living room, multiplying the sensation of space.

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 3

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 4

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 5

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 6

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 7

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 8

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 9

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 10

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 11

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 12

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona , Pepe Gascón Architecture 13

- Advertisement -

Surry Hills Apartment by Josephine Hurley

Surry Hills apartment was designed by architect Josephine Hurley in Sydney, Australia. Warehouse re-use in one of Sydney’s most recognised heritage buildings, the distinctive Edwards...

KaLiDa House / Cañas Arquitectos

KaLiDa House is a private residence completed in 2017 by Costa Rican architectural firm Cañas Arquitectos. The house is located in Alajuela, Costa Rica.

VDB Residence / Govaert and Vanhoutte Architects

VDB Residence is a stunning residential project recently completed by Belgian studio Govaert & Vanhoutte Architects. The river Leie, that runs through the historic city...

Stunning Light-Filled Home Renovation Project in Brooklyn by BFDO Architects

The layout was configured as an open, airy twenty by fifty foot by ten foot tall primary living space on the parlor floor lined on one side by a full-length bookshelf, art wall, and cat circulation and lounge space. This is a stunning light-filled home renovation project in Brooklyn.

York St Residence by Jackson Clements Burrows Architects

York St Residence is a family residence renovated and extended by Jackson Clements Burrows Architects, located in Melbourne. Project description: The existing dwellings at this inner...

Generator Amsterdam by DesignAgency

A gateway to Amsterdam’s beautiful Oosterpark, Generator Amsterdam opens its doors to surroundings that include exotic birds, ancient willow trees and a whimsical children’s...

Cozy Vancouver Beach House Inspiring Relaxation and a Warm-Weather Lifestyle

The G’Day House is a commission for an Australian ex-patriate family, who requested a home that would support a relaxed attitude toward daily life and would help them re-connect with a warm-weather lifestyle. Column-free sliding doors at the Southeast corner of the house effectively double the size of the living area when open; indoor and outdoor spaces hold equal priority.

Flinders Pavilion House / Minett Studio

The client required a low maintenance house that would feel comfortable in scale for the couple and ‘open up’ for visiting guests whilst still allowing privacy and separate spaces.

Contemporary Lake House Made Entirely of Raw Concrete

This contemporary lake house is a project designed for a couple with two children in 2012. It is located on a narrow plot whose natural slope reaches the shores of Lake. Pierre Minassian, the architect of the project, followed this operation with his team of architects for 3 years.

Heymount House / Isarcis Architecture & Interiors

The active zone of the Heymount house is separated from contemplative zone by a central spine acting as a clear definition which can be regulated to be either fully permeable or closed by means of fully retractable sliding doors.

Modern Townhouse in Seattle with Custom Detail and High End Finishes

With an A+ location, views, quality, and green features this sleek modern townhouse is a must see. Custom detail and high end finishes throughout, the westerly city and water views are unparalleled.