New Residential Pavilion Surrounded by Gardens

- Advertisement -

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens

Architects: Richèl Lubbers Architecten
Project: New Residential Pavilion
Project architect: Richèl Lubbers, Marnix van der Meer
Team: Dominique Vermeulen, Jasmijn Rothuizen, Martijn Meenink
Location: Driebergen-Rijsenburg, The Netherlands
Photography: Stijn Poelstra

A design puzzle within the new rules of license-free construction: a space as an atelier, but also usable as a care- and house studio. It delivers a precise calculated sculptural shape with jumps and sloping roof surfaces. Central element in the map is an ancient monastery wall, which was hidden between ancient barns. The cloister wall now runs pontifically across the pavilion, thus rendering the new indoor and outdoor spaces historic layered.

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 1

Not only the new residential pavilion, but also the complete internal renovation of the house was part of the project. The main entrance of the house is been moved to the facade of the new pavilion. The old hallway and staircase situated in the old house has been lifted, which increased a more spacious kitchen. During our project our client made some principle decisions, investing in quality rather than quantity. Not necessarily a large kitchen, but rather a special stove with attention to a wood-fired oven. Residual heat from this oven is used for the heating of shower water or underfloor heating. A state-of-the-art boiler is thus fed from different heat sources: cv boiler, sun and residual heat from the oven. Roofs, walls and floors of the existing house were isolated and the house was further preserved by the addition of solar panels and solar collectors.

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 2

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 3

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 5

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 4

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 6

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 7

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 8

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 9

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 10

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 11

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens 12

- Advertisement -

Ramat Efal House / ET Eicholz Antebi Arch

Planing and interior design of two-story 250 sqm house in Ramat Efal, for a couple and their three children. The house was designed as a rectangular arc with a different interpretation of a tiled roof

Treetop House / Ben Callery Architects

Treetop House explores architecture that responds to its environment pragmatically but also emotionally, allowing a young family to connect with their leafy surrounds.

Nob Hill Apartment / Butler Armsden Architects

As the sun’s patterns make themselves visible through the two story space at the core of the Nob Hill apartment, it’s easy to see how the intersection of natural light and art define the architecture of the space.

A Contemporary Reinterpretation of the 70’s by Fabio Fantolino in the City of Turin

Inside the large lounge, the suspended bench beautifully accompanies the eye from the american walnut bookcase along the windows, becoming functional seating, interrupted by the columns on which electric blue appliques are suspended, giving a touch of typical colour from the 70's.

Los Molles House / Thomas Löwenstein

Los Molles House is a private residence designed by Chilean architect Thomas Löwenstein. The house is located near Los Molles beach town, in the...

Marbel House / MYCC Oficina de Arquitectura

Located in Boadilla del Monte, Madrid, Marbel House is a single-family house deigned by MYCC Oficina de Arquitectura. From the architect: A sports-loving couple gets...

Bay House on Auckland’s North Shore / Strachan Group Architects

Located at Castor Bay on Auckland’s North Shore, the dark box like forms of Bay House stretch and weave along the elevated south-facing site. Recessed into the bank, the concrete basement is fractured by a glass roofed atrium space that allows sun and natural light to permeate deep within the building footprint.

The American Dream House by Garrison Hullinger Interior Design

The house presented in the contiguous imagines, suggestively called "The American Dream House ", reminds me of Southfork Ranch, the Ewing family's residence from...

U-Shape Family Home Built Around a Central Leisure Courtyard

Project: U-Shape Family Home - The Ash Architects: Dalecki Design Location: Western Australia Year 2018 Photographer: Dion Robeson The owner’s of ‘The Ash’ came to Dalecki Design looking to...

Mexican Villa in Puerto Escondido, Oaxaca

Designed by Alfonso Quiñones of Baaq studio based in Mexico City, Casa Cal is part of a group of six houses near Puerto Escondido,...

Block Village by HAO Design / Taiwan

Block Village is a modern and comfortable family home designed by HAO Design in Kaohsiung City, Taiwan. Description by HAO Design: While stepping into the...