Architecture and Interior Design StudiosBase ArchitectureRocky House Features a Clean and Simple Design with a Close Connection...

Rocky House Features a Clean and Simple Design with a Close Connection to the Landscape

Rocky House by Base Architecture

Architects: Base Architecture
Project: Rocky House
Location: Queensland, Australia
Text by Base Architecture

Rocky House represents the clients appreciation for clean simple designs, with a close connection to the landscape. Natural materials of quarried bluestone, cararra marble and rosewood represent a minimal palette that unifies all spaces throughout the house, providing a backdrop for unique experiences throughout the design.

Rocky House by Base Architecture 1 It delivers: a grand arrival space; living spaces expanding out to the landscape; reflective lounging area; functionality of a rumpus/home school area; and a retreat to the luxurious master bed suite. The clients ambitious vision for all aspects of the house to feel appropriately considered is evident through the meticulous detailing across the design.

Rocky House by Base Architecture 2

Rocky House by Base Architecture 3

Rocky House by Base Architecture 5

Rocky House by Base Architecture 6

Rocky House by Base Architecture 8

Rocky House by Base Architecture 9

Rocky House by Base Architecture 11

St Andrews Beach Villa / Woods Bagot

Retrospective and contemporary, St Andrews Beach Villa demonstrates the enduring potential of architecture and its ability to respond to climatic and natural sand dune diversity. After 20 years of incremental and major additions, various manipulations and with a weather-worn patina ...

Geoffrey Bradfield design for Oliver Stone’s apartment

Oliver Stone, whose directing productions include JFK, Platoon and Natural Born Killers, has bought this apartment of 1,750 square foot in 2010 while filming...

Coffee Tables: Volcano Collection Brings Nature Closer

Bellila’s Volcane collection includes a special set of coffee tables, which offer a subtle equilibrium between functionality and esthetics. These tables distinguish themselves by...

Brooklyn Loft Renovation by SABO Project

SABO project recently completed the gut renovation of a Brooklyn loft located in a former die casting factory built in 1913. After a 1980’s residential conversion, all concrete columns and ceilings were concealed. The removal of most partitions and a vast 4’ dropped ceiling presented the opportunity to reveal the authenticity of the building as well as dramatically expand the space.

Jersey Shore Vacation Home by Jeff Jordan Architects

Located within walking distance of the beach, this Jersey Shore vacation home for a Manhattan-based couple rises to an ocean view and has plenty of space for family and friends.

Related Articles