Sáo Vietnamese Restaurant / Position Collective

Sáo Vietnamese Restaurant Position Collective

With a visually standout project in the patchwork of Budapest inner districts, Position Collective has shown mastery of creating both body and soul of the Sáo vietnamese restaurant.

The Chinese-Vietnamese restaurant Sáo has evolved from a loving home cookery of three restaurateur-aspirant natives. It is so that the genuine forms of traditional Vietnamese hospitality gave the core of Position Collective’s idea on the spatial organization.

Sáo Vietnamese Restaurant Position Collective 1

Entering into the space, the view leads through the open kitchen where the flame-stirring woks are visible with full honesty. Central in the seating area, the community bar table became a spot where guests’ drinks are being prepared and served with friendly words on the side. Directed towards the large open windows on the busy Budapest downtown, private seating options invite the more reserved.

Sáo Vietnamese Restaurant Position Collective 2

Only with the functional furniture layout, Position Collective already makes a strong statement. But the decoration of Sáo goes further, with pattern-printed walls and upholstery, and with crisp style objects. The exotic representation of the ever-changing seasons is complemented with an iconic Vietnamese birdcage composition, which captivates the essence of distant memories.

Designer: Position Collective
Project: Sáo Vietnamese Restaurant
Location: Budapest, Hungary
Photo credit: Balázs Glódi

Sáo Vietnamese Restaurant Position Collective 3

Sáo Vietnamese Restaurant Position Collective 4

Sáo Vietnamese Restaurant / Position Collective 5

Sáo Vietnamese Restaurant / Position Collective 6

Sáo Vietnamese Restaurant / Position Collective 7

Sáo Vietnamese Restaurant / Position Collective 8

Sáo Vietnamese Restaurant / Position Collective 9

Sáo Vietnamese Restaurant Position Collective 12

Sáo Vietnamese Restaurant / Position Collective 10

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Urban Row House in Richmond’s Historic Jackson Ward Neighborhood

It is rare to happen upon a vacant urban lot, and even rarer that it be in a designated Historic District. We have designed a decidedly modernist urban Row House in Richmond’s historic Jackson Ward neighborhood for a client from Atlanta.

Pleats House in the Foothills of the Phoenix Mountain Preserve

Pleats House is a new 1850 SF, 3 sided courtyard home in the foothills of the Phoenix Mountain Preserve. The foundation of the original house was reused and the space was redesigned to fit the bedrooms ...

Casa Rebelo, Portugal / Ren Ito Arquiteto

Casa Rebelo is a remodelation project completed by Ren Ito Arquiteto. The original apartment was divided by solid walls and each space was dark and there were no visual connections.