Residential ArchitectureApartmentsSerene Apartment, Guangzhou / Spring Design Office

Serene Apartment, Guangzhou / Spring Design Office

Serene Apartment / Spring Design Office

Project: Serene Apartment
Design firm: Spring Design Office
Chief designer: Wu Jiachun
Location: Jiayu Mansion, Zhujiang New Town, Tianhe District, Guangzhou, China
Project area: 160 m2
Completion time: May 2019
Photography: You Hongxiang
Main materials: furniture (Poltrona Frau), wooden flooring, woodwork (SHIMUJI), wooden panel (Fanpin)

Nowadays, fast-paced lifestyles are intensifying the tense atmosphere in urban living spaces. This project is a residence situated at the bustling CBD in Guangzhou, China. The client, who is a jewellery design professional, hopes to have a serene living space and is strict about details. Through close communication and joint efforts with the client for two years, the designer created this ideal and serene apartment that is secluded from the busy city.

Serene Apartment / Spring Design Office

Acted as a dream-maker, the designer realized the client’s imagination on the “home” via ingenious treatment of the space. Natural wood colours set the overall tone of the residence, with dark and light shades forming a contrast and enriching a sense of layering.

living-room, dining-room / Spring Design Office

Human beings are born but unwilling to be lonely, and all things in the world are interdependent. This is especially true to the sensitive client, who hopes that the living space will provide scenes for intimate interaction among family members. To that end, the design-er transformed the originally conventional dining room into a multifunctional space, which serves various purposes including dining, working, entertainment, etc. and creates intimate experiences in the home.

living-room / Spring Design Office

Life is a collection of the past, present and future. The designer utilized neat lines to shape the spatial pattern, and created a tranquil, cosy atmosphere through modern approaches. The chairs feature a sense of age, which seem to be telling stories of the past.

Serene Apartment / Spring Design Office

The copper storage cabinet is handmade by craftsmen from Luoyang in 4 months, which not only embodies traditional craftsmanship but also helps to enhance the overall quality of the space.

living-room / Spring Design Office

Copper is also utilized to the TV cabinet, which is characterized by unique shapes and recesses. Inspiration is drawn from the scene where magma rushes down at the moment of volcano eruption. The irregular and distinct organization of blocks symbolizes the process that the couple sets up a happy 4-person family.

dining-room / Spring Design Office

The Serene apartment should be adaptable to the occupants’ moods. Taking account into future daily life of the occupants, the designer set an open and flexible layout, which allows the occupants to freely create their memories in the space based on their expectations on life.

Serene Apartment / Spring Design Office

POLTRONA FRAU sofa, as well as the striking red-and-blue chair, make the space more tasteful and produce a visual highlight as well.

plan

In the era which advocates personality, freedom and aesthetics and in the modern city full of hustle and bustle, the inner demands of occupants require more attention. Different details within the residence merge into a holistic independent spiritual space. New memories will be constantly created there, and eventually the “home” in the mind will take root.

master-bedroom / Spring Design Office

master-bedroom / Spring Design Office

Serene Apartment / Spring Design Office

bedroom / Spring Design Office

Serene Apartment / Spring Design Office

 

Subscribe to our newsletter

This Greek Vacation Home is Conceived as a Series of Parallel Adjoining Rooms

Situated on a sloping triangular site facing the sea, this Greek vacation home is conceived as a series of parallel adjoining rooms. They are created by retaining walls, a common feature in the Mediterranean landscape.

Bay House on Auckland’s North Shore / Strachan Group Architects

Located at Castor Bay on Auckland’s North Shore, the dark box like forms of Bay House stretch and weave along the elevated south-facing site. Recessed into the bank, the concrete basement is fractured by a glass roofed atrium space that allows sun and natural light to permeate deep within the building footprint.

Baltimore Apartment, Former Convent Converted into Living Space

The minimalist design of Baltimore apartment is characterized by understated color scheme, empty spaces that interacts with the simple furnishing, and clean lines and surfaces, yet adding a piece of furniture that makes the scene stand out. 

Sheridan Residence by Peterssen / Keller Architecture

Modern design is often framed as a process of distilling architecture down to its very essence, and creating a form directly responsive to the occupant's functional needs. The design of the Sheridan Residence looks to capture just this attitude, with a purity of form and intent inherent in its simplicity.

Avenues Residence in Salt Lake City / Jacoby Architects

Jacoby Architects designed this remodel and addition of an existing structure for close friends. The modern residential design is perched on the upper ledge of City Creek Canyon with views spanning up the canyon and out to the Great Salt Lake.

Recommended Stories