Midtown Apartment, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

- Advertisement -

Midtown Apartment, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

Project: Midtown Apartment
Architecture: Architect Raz Melamed
Location: Tel Aviv, Israel
Area: 400 sqm
Photography: Amit Geron
Text by Architect Raz Melamed

On the 48 th floor, in a tower in central Tel Aviv, a 400 sqm apartment was designed for four people with two separate spaces, for hosting and living with an impressive art collection entwined in them. The biggest challenge in the design of the apartment was merging the demands placed by the family and the data the apartment came with. The couple, who often host, needed a hosting accommodation on one hand, and bedrooms which includes 2 suites One for each child that can be connected in the future and become one large room, On the other hand.

living space, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

In addition, the family has a large and impressive art collection that also had to be placed between the different spaces, in precise balance. All this in a glass enclosed apartment with very few interior walls. 25 meters of cladding wall.

living room, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

The main player in our Midtown apartment is a black painted wood cladding Wall gently notched, creating a feeling of a screen leaking from the ceiling to the floor. It happens, among other things, thanks to the lighting bar and ventilation bars that are running ” Lengthwise. This masterpiece, deployed from one end of the apartment, where the accommodation starts and ends at the corner of the family space. At the entrance to the family corner, and vertically to it, are two glass surfaces with white aluminum frames that create separate territories with eye contact between them and natural and harmonious continuity.

kitchen, Raz Melamed Architect

The family corner itself has a bright sofa and two small round tables. Parallel to the stone wall, a 6 meter long stainless steel island stands out of which flames, and faucet heads emerge. The accommodation itself features a wooden dining table with light iron chairs. Continuing a living room with a sofa, two light armchairs and small round tables. The hospitality space on both sides ends with open iron shutters Used to display part of the collection.

kitchen, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

All this breathtaking beauty faces a west facing balcony in the seam between the heads of Tel Aviv towers and the skyline. Take a breath. There is more to a story than meets the eye. The functionality of the wall is not only expressed by the separation it creates. It can also be used as a perfect backdrop for the art pictures hanging on it. If that not enough, the opening and folding doors expose a well equipped stainless steel kitchen and when closed, the overall look of the space is maintained pure clean. A glance behind the black screen reveals a white and magical sterile space ״.

terrace, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

One side is the white back of the kitchen, used as storage spaces and as all the noisy ” functions of the kitchen and the other side of it has a white metal bookcase that behind it there is the back of a bed that belongs to one of the suites that has direct access to the bathroom. Next, there is another suite with a private bathroom, a protected space, a gym, a guest restroom and service rooms. The master suite is on the opposite side of the apartment, behind the family corner.

plan

Midtown Apartment, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

Midtown Apartment, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

Midtown Apartment, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

bathroom, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

bedroom, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

bathroom, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

interior design, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

Midtown Apartment, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

Midtown Apartment, Tel Aviv / Raz Melamed Architect

- Advertisement -

House Burch – Cool White with Curves / Those Architects

This new family house in Australia’s Byron Bay, designed by THOSE architects for a young family with their clan of young children, demonstrates how climate can be harnessed to best effect.

Ring House is an Oasis in a Beautiful But Very Demanding Environment

The Ring House is located on the southern coast of Crete only 165 nautical miles from the Sahara desert. Two concrete beams follow the topography of the hill to define the outline of the house.

Contemporary Ranch House Inspiring Openness and Absolute Relaxation

SarahMarc House is a contemporary ranch house located on the outskirts of Puerto Varas. The owners’ original request determines that the house should be a "magic box" that transforms daily living into travel and vacation days. The magic box must deliver a constant relaxation feeling.

Fenwick House by Julie Firkin Architects

This design of Fenwick House was developed with close involvement by the clients to maximise the available light and space on an oddly shaped block in the inner suburban setting of Clifton Hill. The original weatherboard cottage which addresses the street has been maintained while a new

Casa do Lago is a 96m² Refuge in the Middle of Nature

Casa do Lago is a space to meet friends and enjoy good music. This was the wish of the owner, who is a DJ and is 26 years old. Located near the city of Imigrante, in the interior of Rio Grande do Sul, the place is in the highest part in the middle the mountains that surround the city.

Boulder Retreat by Carney Logan Burke Architects

The Boulder Retreat’s program called for a modest but expandable residential program to be interpreted in an architectural language that is abstract rather than literal in referencing the ubiquitous “western log cabin.”

Long Island Residence: Renovation and Conservation by CDR Studio

Long Island Residence is a family home designed by New York- based CDR Studio. Description by CDR: The Long Island Residence is located in a...

Sommarhus T, Sweden / Johan Sundberg Arkitektur AB

In the north eastern part of Ljunghusen, next to the Falsterbo channel, the forest is lower and slightly more sparse. The ground consists only of sand. In this scene, we have placed this summer house for a family of four.

Adaptive Reuse of a Former Warehouse / Ian Moore Architects

This adaptive reuse of a former warehouse has maintained the exterior almost untouched, with only a few new windows inserted into existing openings. This soft touch has been extended to the interior,

Casa Leutscher / OX Arquitectura

Casa Leutscher is a single-family house recently renovated by Spanish studio OX Arquitectura. From the architect: Our client wanted a warm, cozy home, where wood...

Englefield House – Refurbishment of a Victorian House / Droo Projects

Englefield House is a Victorian house completely renovated by Droo Projects,  a multidisciplinary design practice founded in 2011 by Amrita Mahindroo. From Dingy Bedsits to a Luxury...