facebook

Shoreditch Triptych by Chris Dyson Architects

Shoreditch Triptych by Chris Dyson Architects

Project: Shoreditch Triptych
Architects: Chris Dyson Architects
Location: Hoxton, London
Year: 2019
Photo Credits: Pete Landers
Text by Chris Dyson Architects

The Shoreditch Triptych are 3 new build houses, each over 4 floors and basement. The building occupies a prominent corner site at the junction of a late nineteenth century residential terrace and a row of taller twentieth century buildings. Our design reinstates the end of terrace house and then creates a mirrored pair houses.

Shoreditch Triptych by Chris Dyson Architects

Each house has a relatively small footprint, allowing only one room and a bathroom per floor, and opens directly onto the pavement. To make the most out of these constraints we created a setback roof floor, to accommodate a kitchen or living room in each house, providing a communal room that could be open to the elements whilst also being detached from the city. The setback roof structure reflects the larger scale of scale that reflect the warehouse proportions of neighbouring buildings.

Shoreditch Triptych by Chris Dyson Architects

The architecture of the building is modern but uses traditional materials and details to create a building that is distinctly of its time but also relates to its urban context. Careful brick detailing creates a dialogue between the building and its neighbours, reflecting several gradual development in London masonry facades.

kitchen, Chris Dyson Architects

dining room, Chris Dyson Architects

bedroom, Chris Dyson Architects

kitchen, dining room, Chris Dyson Architects

Shoreditch Triptych by Chris Dyson Architects

Shoreditch Triptych by Chris Dyson Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Courtyard Cottage / Wolveridge Architects

Designed by Melbourne-based firm Wolveridge Architects, Courtyard Cottage is a single-storey courtyard home for a family of three in Flinders – a town on...

Modern Glass Extension Upgrading Mud Brick House in Victoria

The modern glass extension was designed to draw more light deeper into the living areas, but also to visually extend the living space of the house out into the landscape. A brick floor within the sunroom internally folds up into a seated plinth edge which slips through full height glazing to become a strong geometric plinth in the garden.

Victorian Style House in Melbourne Gets an Elegant Refresh

This old Victorian style house now has been given a new life as a contemporary family home that embraces and celebrates its past and future. This boom-time terrace in Melbourne's inner north under-took a significant overhaul as the internal spaces were opened up to create connection and flow throughout an a previously internal and dark Victorian interior.

Watson House Annexe by Ström Architects

This wooden-clad annexe, completed September 2017, replaced a dated structure in the grounds of a house that Magnus Strom had worked on at his previous practice. The main house was completed back in 2010, and the owner approached Strom Architects in 2015 to replace the existing annexe on site.

Railley House / Daniel Marshall Architects

Jeremy and Emma approached Daniel Marshall Architects late in 2015 after they had recently purchased a 1970's St Heliers house designed by the architect, Robert Railley, for his own family home.

The Glade Residence / DLM Architects

The Glade residence is sunk into the topography of the site, within a clearing in the trees, hence the name 'The Glade'. A large basement utilises existing site excavation, with the ground floor enclosed in Guernsey granite sourced on site, with highlights or natural lime render at openings.