Ski Shores Lakehouse by Stuart Sampley Architect

Ski Shores Lakehouse

The spirit of traditional Texas dogtrot-style architecture is modernly refined in this modest weekend lake house. Ski Shores Lakehouse was designed by Austin-based Stuart Sampley Architect.

Two volumes flank a central porch that’s naturally cooled by lake breezes, capped on each end by tall, swinging gates for privacy and security, and anchored by a substantial outdoor dining table.

Ski Shores Lakehouse 1

On one side, a sleek, modern kitchen is minimal in material but heavy on style and storage. A sunken living room— highlighted by rich warm wood underfoot — exudes comfort and is the ideal spot to escape the Texas summer heat. On the other side of the porch, cozy bedrooms balance the house, featuring big windows offering views of the Texas landscape.

Ski Shores Lakehouse 2

The home’s materials were sourced regionally and chosen to last; exterior walls made of gray Texas Lueders Limestone mix with Southern yellow pine to create a natural palette that requires no maintenance. It’s a weekend getaway the homeowner can enjoy for decades to come.

Architect: Stuart Sampley Architect
Project: Ski Shores Lakehouse
Location: Texas, US
Builder: Acero Construction
Interior Furnishing & Styling: BLINK
Photography: Casey Dunn

Ski Shores Lakehouse 8

Ski Shores Lakehouse 3

Ski Shores Lakehouse 4

Ski Shores Lakehouse 5

Ski Shores Lakehouse 6

Ski Shores Lakehouse 7

Ski Shores Lakehouse 9

Ski Shores Lakehouse 10

Ski Shores Lakehouse 11

Ski Shores Lakehouse 12

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Abbotsford House / Windiate Architects

Two storey rear extension to an existing single storey brick house in an inner city heritage overlay area of Melbourne with a brief centered around bicycles and wine collecting.

Colorful and Minimalist Apartment in Kiev by Maly Krasota Design

This colorful and minimalist apartment is located in the center of Kiev, with view to the botanical garden. Initially, on area of 76 square meters was located: a living room with a kitchen separated by a decorative partition,