Residential ArchitectureHousesRecycled House / Nick Bell D&A

Recycled House / Nick Bell D&A

Recycled House / Nick Bell D&A

Architects: Nick Bell D&A
Project: Recycled House
Location: Petersham, New South Wales
Photographs: Simon Whitbread

Recycled House is a semi-detached house designed by Nick Bell D&A, an architecture and design studio founded in 2008. The house is located in Petersham, a suburb in the Inner West of Sydney, in the state of New South Wales, Australia.  At the outset of this project the aim was to minimise removal of waste from the site and re-use demolition material in the new design.

The Recycled House is renovated using a palette of sustainably sourced materials and bricks and timber salvaged from the original house. The cladding incorporates waste timbers and flooring whilst the new floor uses all the old bricks that made up the back of the old house. Other stone, timber and bricks were used through the landscaping. The upper floor of the rear façade features a series of windows and openable shutters that are strategically positioned to allow light and views from the bedroom whilst maintaining privacy.

Recycled House / Nick Bell D&A 1

Recycled House / Nick Bell D&A 2

Recycled House / Nick Bell D&A 3

Recycled House / Nick Bell D&A 4

Recycled House / Nick Bell D&A 5

Recycled House / Nick Bell D&A 6

Recycled House / Nick Bell D&A 8

Biosphere Office by MONO Architects

The Biosphere office was built using a minimalistic approach, but with careful attention to detail, giving the office a modern feel while also being a comfortable working place.

Raw Concrete Space Converted into an Impressive New Showroom

Complete interior design of the new showroom by our Principal Golbou Rad, to convert it from a raw concrete space to a finished interior. The process included a complete space planning in accordance with the Building Code.

Passeig de Gràcia Apartment Reconverted into a Dwelling for Tourists

Passeig de Gràcia apartment was designed by interior designer Katy Schiebeck in Barcelona. Description by Katy Schiebeck: An apartment of 400m2, located on Paseo de Gracia....

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Transformation of a private home into a laboratory for generosity and a training place in hospitality. Bruges Residence is an experiment that forms part of a doctoral research into "the generous space"

Metaphysical Remix – Renovation of Apartment in Turin

Metaphysical Remix is the name of an interior design project completed by Turin-based UdA - Architetti Associati. Description by UdA: The project designed by Andrea Marcante...

Related Articles