Sky High Duplex Apartment by Moriq Studio

- Advertisement -

Sky High Duplex Apartment by Moriq Studio in the Indian town of Hyderabad

Sky High Duplex Apartment was set out in the Indian town of Hyderabad, by Moriq Studio. The client desired that the interior of the house would be classical-inspired and opulent at the same time, characterized by a great attention to detail and sculptures. Thus, you can easily spot the various-patterned floor, the tall doors, and the vertical treatment of the walls, the bright light spots and the blend of classic and modern furniture.

Sky High Duplex Apartment by Moriq Studio

The interior is “organized”, in most part, with a classical tone. If the private areas are kept in a modern note, the social area shows a tendency towards an eclectic design, through combining furniture and architectural elements specific to India, with classical and modern furnishing. The pendants contribute to a more warm and relaxed atmosphere. The chromatics is dominated by earthy colors, which gives sobriety to the residence. The furniture is characterized by geometrical diversity, where the straight lines are noticeable, more specific to classical styling, complimented by the lush, round geometry of the Indian traditional shapes. Enjoy the photos!

Sky High Duplex Apartment

Sky High Duplex Apartment interior design

Duplex Apartment in the Indian town of Hyderabad

Duplex Apartment by Moriq Studio interior design

Duplex Apartment by Moriq Studio - terrace

Duplex Apartment by Moriq Studio - bedroom design

Duplex Apartment by Moriq Studio - bedroom

Duplex Apartment in the Indian town of Hyderabad - bedroom

Duplex Apartment by Moriq Studio in the Indian town of Hyderabad - bathroom

Duplex Apartment by Moriq Studio- bathroom

Apartment by Moriq Studio in the Indian town of Hyderabad - bathroom design

- Advertisement -

Paramount Residence Featuring an Elegant Exterior Coupled with a Colorful and Nuanced Interior

Paramount Residence is a reimagining of an existing 1959 brick bungalow. Our clients’ previous home was a striking mid-century modern structure in California. In designing this new residence, the firm was excited to step out of its comfort zone and design in a way that simultaneously looked to the past and to the future for inspiration.

Walkes Bay Cottage / Altius Architecture

Situated on a heavily treed, west facing property on Chandos Lake, this year-round home replaced the family's 1950's cottage. Inspired by the idea of a simple sloping plane hovering over a large open living space that flows from inside to outside ...

House in Rathgar / Arigho Larmour Wheeler Architects

This Victorian semi-detached house is one of many Protected Structures in Dublin that was subdivided into flats during the last century. Here, the upper two storeys comprised 8 self-contained apartments with the lower ground-floor occupied as a single garden-flat.

Palo Alto Contemporary House by Bjørn Design

We delivered by understanding their needs and tastes; tailoring our design to the architecture with a creative mix of materials, lighting, and furniture including many custom pieces designed to fit the scale of the house. 

Fig Tree Pocket 60s House / Bligh Graham Architects

The Fig Tree Pocket 60s House was an exercise in breathing new life into a tired and poorly renovated 1960s house. The original house was typical of its time - flat roof, low ceiling, central clerestory windows.

Off-Grid Cabin in Joshua Tree National Park: Folly by Cohesion

Folly off-grid cabin is a peculiar prototype built to serve as a conversation piece, lend interest to its surroundings through an architectural medium. It derives from a need to expand my thesis position on architecture; which explores Cohesion as the integration of contextual and pragmatic relevancy within different environments.

Kona Coast Retreat – A Traditional Hawaiian Vacation House

Kona Coast Retreat is set on a lava field poised at the edge of the Pacific Ocean. This unique, custom-built residence reimagines a Hawaiian...

Desert Wash Residence / Kendle Design Collaborative

Desert Wash Residence is a unique modern home designed to celebrate nature and desert living. A home that turns an unwelcome obstacle for traditional residential design, a desert wash which periodically floods throughout the year, into a focal feature of natural beauty that delights and inspires a young energetic family, teaching life lessons everyday about living as one with nature.

Waterline House: Spectacular Renovation of a Two-Story House in Kharkov, Ukraine

The concept of the project Waterline House, located in the old center of Kharkov, is built on the desire of its authors to preserve the authenticity of the building and creating close contact with the inhabitants of the house, both with the surrounding nature and active urban life beyond the river. 

MG2 House Inspired by the Rural Traditions / Alain Carle Architecte

This residence’s occupancy program has been fragmented into four pavilions, according to an organic plan, freeing a central space that looks completely outward. A little like the “heart of a village”, this space links the other building bodies, geometrically distinct from each other.

Perth Street Residence / Humphrey Homes

As a compact home of 260m2, the Perth Street Residence belies its small footprint, providing a spacious and light-filled home. Following the dicta ‘form follows function’, the client’s design brief called for a simple and unpretentious architectural aesthetic using strong honest forms free of embellishment.