facebook

Gaudin House: Old Barn Converted into Vacation House

Gaudin House old barn converted into vacation house (1)

This barn, built in 1878, on approximately one mile above sea level, was used as a shelter for shepherds who led their animals for grazing. The animals were sheltered around the barn, in closed enclosures. The small cottage is located near Anzere, in Switzerland. Apart from some minor modifications made throughout the years, the building has kept its distinctive and archaic, original character. Named Gaudin House, after the owner’s name, the house was morphed, by Savioz Fabrizzi Architectes studio, in a holiday home. Having a quite privileged placement in a very good area for skiing, Gaudin House is much appreciated during the winter. The annexes added in time were dismantled to uncover the initial structure of the building.

small cottage

Preserving the outer look, the purpose of the conversion project was to emphasize on comfort, while maintaining a rudimentary feel. The main outer modification was placing a glass banner with the same length as the wall, which would allow sunlight to bask the interior and, more so, an exceptional view to the wooded and snowy-peaked Alps. The warm and cozy interior is set in contrast with the rough stone, which insures protection from the harsh, alpine climate. A wood stove offers the much needed heating.

small cottage - Savioz Fabrizzi Architectes studio

Gaudin House - Savioz Fabrizzi Architectes studio

old barn converted into vacation house

old barn conversion

Gaudin House- old barn converted by Savioz Fabrizzi Architectes studio

small cottage in Anzere, Switzerland - bedroom

small cottage in Anzere, Switzerland

small cottage located near Anzere, in Switzerland

Gaudin House - vacation house for sky

project - old barn converted into vacation house

old barn before conversion into vacation house
old barn before conversion into vacation house

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Iron Maiden House by CplusC Architectural Workshop

Iron Maiden House was designed for a family of five who wanted a home which celebrated the Sydney climate after returning from many years living in Hong Kong. The design delivers generous living and entertaining areas which flow to outdoor areas at ground level, while an elevated external corridor connects the children’s bedrooms which have outlook onto green spaces and the swimming pool.

Float House / Office of Mcfarlane Biggar

Designed by Office of Mcfarlane Biggar, Float House is the first floatation center in Vancouver, and one of the largest in the world. The...

Vagabonds Wines – London Wine Tasting Bar by Finch Interiors

Designed by Finch Interiors, Vagabonds Wines is a genuine 'enoteca' that offers visitors or tourists the possibility to taste wines at a reasonable fee...

Anita Apartment in Porto Alegre / Ambidestro Arquitetura

Anita Apartment is a Project designed in 2017 by Ambidestro Arquitetura and it covers an area of 70m2 located in Porto Alegre, South Brazil.