Slot Residence by Feldman Architecture

Slot House by Feldman Architecture

Project: Slot Residence
Architects: Feldman Architecture
Interior Designer: Amber Autumn & Connie Wong
Landscape Architect: Arterra Landscape Architects
Lighting Design: David Wilds Patton Lighting Design
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers
Civil Engineer: Lea & Braze Engineering, Inc.
MEP: List Engineering
Location: Los Altos Hills, California
Year: 2020
Photography: Adam Rouse
Text by Feldman Architecture

Drawn to the oak and chaparral landscape, our clients fell in love with the secluded Los Altos Hills and began envisioning their perfect family home. The 180 degree cross canyon views of the Foothills Open Space Preserve to the west of the Slot Residence site served as inspiration for the design, orientation, and focus of the home: connecting the clients and their family and intimately as possible with the breathtaking natural world that surrounded them.

Slot House by Feldman Architecture

Upon arrival, a sunken entry courtyard transitions visitors into the home, serving as an introduction to the unfolding of the house’s levels down the gradual slope of the site. At the base, the great room features 12 foot ceilings and 40 foot sliding glass doors, immersing the occupants in the landscape. The hub of the home, the great room acts as a central point for cooking, socializing, and relaxing- seamlessly gliding into the patio and hot tub when its sliding doors are pushed open.

Slot Residence by Feldman Architecture

The “Slot”, slicing through a double height space within the home, provides vertical and horizontal connection, creates a unique distinction between public and private spaces, and welcomes natural light and blue skies into the structure’s core. The crisp lines of perpendicular windows frame glimpses of the surrounding greenery, leaving occupants feeling connected and oriented to their natural surroundings. The entire home playfully layers materials, artfully placed screens and slats offer depth, privacy, and shade. Minimal, comfortable, timeless, and modern, the Slot House is a culmination of the clients’ lifelong journey, as well as a symbol of their relationship’s symbiosis, which we were overjoyed to help them realize.

Slot Residence by Feldman Architecture

Slot Residence by Feldman Architecture

staircase, Feldman Architecture

bedroom, Feldman Architecture

bedroom, Feldman Architecture

bathroom, Feldman Architecture

terrace,Feldman Architecture

Slot Residence by Feldman Architecture

Slot Residence by Feldman Architecture

Slot Residence by Feldman Architecture

Slot Residence by Feldman Architecture

Dollar Bay Penthouse in Canary Wharf, London / Daniel Hopwood

The sheer scale of the Dollar Bay penthouse is instantly striking. Presented over 4-storeys, this is penthouse living for those with lofty expectations. The louvered facade means that wherever you are in your home, a real sense of space is unmistakable. It looks like we are not the ones that are pleased with the apartment WhatHouse 2017 has given a golden medal.

Wickham House / MODO Michael Ong Design Office

Located in Strathmore, in Melbourne, Wickham House is a new 520m2 single house designed over three levels to create an place for intimate family dinners to large birthday parties. MODO Architecture has carefully examined the traditional family home and reconstructed it as a series of texture-rich volumes

Apollo Bay House on Tasmania’s Idyllic Bruny Island

The Apollo Bay House sits amongst the coastal vegetation that fringes the bay. It has been designed for relaxed coastal living and easily crosses the line between inside and out through the use of multiple sheltered platforms and a strong visual connection to the outside.

Minimalist Apartment with Panoramic View / Barbora Léblová

The apartment complex is the work of an internationally recognised local studio, A69. The residential complex is composed as a ring of sloping terrace townhouses, hidden behind a green wall ....

Theodore Wirth Ranch / Strand Design

Envisioned as a modern ranch, the Theodore Wirth ranch home rests comfortably on its hillside location. Immediately adjacent to the property, a densely wooded park creates a retreat-like feel during the summer months, while revealing the Minneapolis downtown skyline and its close proximity to the city throughout the winter season.

Related Articles