facebook

Los Altos Hills House / Feldman Architecture

Los Altos Hills House, Feldman Architecture

Architect: Feldman Architecture – Steven Stept, Partner in Charge
Project: Los Altos Hills House
Design Architect: Axelrod + Stept Architects
Interior Designer: Connie Wong
Location: Los Altos, California
Photography: Craig Hirotsuka, John Linden

Anchored into a gently sloping site on a quiet suburban cul-de-sac, this Los Altos Hills house is a bold, modernist composition of simple forms reflective of the client’s motivation to create a speculative development for a new generation of homeowner enamored with contemporary architecture.

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 1

Two rectilinear, cantilevered forms defined by planes of stucco form an L-configuration that orients this house to open out to its rear yard and view of the hills. Linear slot windows provide scale and lightness to the long, horizontal forms while the building’s transparency is created by wide sliding glass panels which blur the boundary between inside and outside. At the east side these great openings engage private gardens and a magnificent heritage oak; at the west they extend the living room out to the rear patio with its backdrop of the rolling landscape.

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 2

The simplicity of the parti and a clear expression of materials – concrete, wood, stucco and glass – combined with attentiveness to detail has created a home, sophisticated for entertaining and comfortable for family living.

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 3

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 4

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 5

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 6

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 7

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 8

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 9

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 10

Los Altos Hills House, Feldman Architecture 11

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls

With the ambition to create a local wine bar and restaurant emphasized by an intimate and cosy atmosphere that underlines a sense of presence, Nærvær is located in a fairly new and contemporary building. Situated in a prime location of Christianshavn overlooking the canal with a beautiful view Copenhagen’s old city centre, this new place hosts a local winebar as well

Schindler Residence Takes Full Advantage of the Incredible Site

The original Schindler Residence was designed by FJ McCarthy for a corner lot near the top of Potrero Hill overlooking downtown San Francisco. The modernist home was designed to capture light from all floors with plenty of windows.

Lord Loft: The Romantic Palace for a Single Renovated by Tiovivo Creativo

The reform of the Lord Loft was integral, since it lacked coatings, pavements, and access to the upper area of the duplex loft. First, the loft was enlarged to make it habitable and locate the private area of the house: bedroom, dressing room, bathroom, and study area.

Victorian Mid Terrace House Transformed by Granit Architects into a Bright Family Home

Our clients purchased this Victorian mid terrace property with the intention of turning it into their first family home. Some poor historic remodelling had had a detrimental affect on the property and Granit were appointed to undertake the transformation.