Sodae House by VMX Architects

Sodae House

Sodae house is a family home designed by Dutch studio VMX Architects. The house is located in Amstelveen, The Netherlands. Situated in a precious piece of unspoiled polder, the Sodae house responds to the many qualities of the landscape. The seclusion and privacy of the remote location are reinforced by an enclosed garden, surrounding the sleeping quarters on the ground floor.

Sodae House 1

The living space, with the kitchen as a central element, is located on the first floor, rising above the garden’s edges. Here the house connects with its surroundings, opening up to the passer-by, and profiting from the phenomenal view – with the Amsterdam skyline as a background. The interior organisation of the house, providing the parents and children with individual entrances and staircases, results in a nuanced collection of differently shared spaces.

Architects: VMX Architects
Project: Sodae house
Team: Don Murphy, Skafte Aymo Boot, Leon Teunissen, Gijs Baks, Jacco van Wengerden
Location: Amstelveen, The Netherlands
Area: 500.0 sqm
Photography: Marcel van der Burg, Jeroen Mush

Sodae House 2

Sodae House 3

Sodae House 4

Sodae House 5

Sodae House 6

Sodae House 7

Sodae House 8

Sodae House 12

Sodae House 8

Sodae House 9

Sodae House 10

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

VS House by Alp’Architecture / Switzerland

Built on the fringe of the village of Vollèges, Wallis, Switzerland, VS house benefits an amazing view on the valley of Entremont.
Mexico City House 9

This Mexico City House is Conceived as a Harmony Between Architecture and Lush Gardens

Casa O' is a Mexico City house designed by Despacho Arquitectos HV. The house was designed and built as a harmonious cohabitation between architecture...
Tarragindi Steel House , Bligh Graham Architects 1

Tarragindi Steel House / Bligh Graham Architects

The Tarragindi Steel house is an exemplar for small lot family living. The spacious light filled interiors and dramatic double height spaces defy the constraints of the block size.
Sugar Gum House / Architects Ink

Sugar Gum House / Architects Ink

Sugar Gum House has a sculptural simplicity; a clean, rectangular composition of brick and glass. Designed for a semi-retired couple, the compact footprint measures 21 by 10 metres over two levels.
Cagliari Apartment Renovation, Tramas Studio

Cagliari Apartment Renovation / Tramas Studio

The apartment hosts a family of four, eager to inhabit into a contemporary and minimal space. The living area is characterized by the presence of a bespoke double-sided furniture in wood and Cor-ten, partly equipped TV wall, in part storage space serving the dining area. A sliding glass window separates the apartment from the level terrace. 

More Articles Like This