Splunk Headquarters in San Francisco / Revel Architecture & Design

- Advertisement -

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design

Architects: Revel Architecture & Design
Project: Splunk Headquarters
Location: San Francisco, California, United States
Size: 180,000 SF
Photography: Jasper Sanidad

The corporate spirit of Splunk, the international data software company headquartered in San Francisco, is innovative, passionate, disruptive, open, and fun. A predictable, staid headquarters was out of the question. So when it came to designing their new, 180,000-square-foot headquarter in San Francisco, Splunk called on Revel, who they knew, not unlike themselves, could drill down and analyze the choreography and patterns of people and information. In doing so they would provide a workspace that professes and nurtures their dynamic culture. The new Splunk headquarters features unexpected furnishings, fun custom finishes, and distinctive surprises.

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 1

In addition to the colorfulness, there are serious functional considerations in the design. The design firm addressed acoustics that suit Splunk’s particular needs, and designed conference rooms, collaborative spaces and quiet areas that respond to the ways their employees use them. The open floorplan and huddle spaces with white boards foster their collaborative culture and creativity while the education rooms and customer briefing center showcase their culture and creativity.

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 2

Illustrating Splunk’s egalitarian ethos, the top floor, with its great light and views was developed as the community space for everyone with team rooms, a wellness center, a yoga room, and a kitchen/bar area equipped with games and televisions.

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 3

The team wanted to break the mold when it came to wayfinding and design, so they steered away from creating a blue floor and a red floor. Instead they let each of the floors take on their own identity. Wielding Splunk’s San Francisco pride as a concept, the city grid combined with branding elements led to the organization of the plan with Market Street; the major thoroughfare and the caret (>); Splunk’s logo. Each of the seven floors has a unique theme based on San Francisco through the Ages: from the Gold Rush and Victorian eras through Prohibition, The Bridges, Film Noir, Beatnik, the Summer of Love, and the 70s to today.

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 4

The new LEED Gold space, at 270 Brannan Street in the SOMA District houses over 1,000 staff, and sits adjacent to Splunk’s existing headquarters at 250 Brannan. The two buildings will connect at the third (The Bridges) floor to create one large downtown urban campus.

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 5

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 6

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 7

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 8

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 9

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 10

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 11

Splunk Headquarters in San Francisco, Revel Architecture & Design 12

- Advertisement -

Denk Fabrik Restaurant in the German city of Karlsruhe / Gruppo Decorativo

Gruppo Decorativo architectural office designed the Denk Fabrik all-day restaurant in the German city of Karlsruhe combining robust and earthy materials with bright shades and retro details. The second bar-restaurant of the Denk Fabrik chain, in Karlsruhe, was once again designed by the Gruppo Decorativo architectural studio, with different decorative and structural elements.

Apartment with a View / Atelier Starzak Strebicki

The apartment with a view located on the seventh floor is a result of combining two flats. Its space is divided into two main and at the same time interpenetrating zones: intimate and daily.

Commercial Space “The Caveman”: A Tribute to Materiality

Having as a starting point a shoe store built in the late 90’s, this new commercial space -which targets a very specific (and demanding) market with a wide range of products- required a project designed to have great flexibility in the presentation of the products, ...

A Jackson Hole Passive House That Offer Sweeping, Unobstructed Views

Adhering to Jackson Hole passive house design, kt814 incorporated strategies such as an airtight double wall system with super insulation, hydronic radiant-floor heating, and high-performing FSC-certified Thermo Clad Pine triple-glazed windows from Zola Windows.

Sugamo Shinkin Bank, Nakaaoki Branch – Rainbow Melody by Emmanuelle Moureaux

French designer Emmanuelle Moureaux has completed her fourth branch for the Japanese bank Sugamo Shinkin. The architectural design concept of Nakaaoki branch was named...

Urban Loft in San Francisco / Jay Jeffers

Urban Loft is an interior design project completed by Jay Jeffers in San Francisco, US. Project description: A subterranean loft space in Hot Hayes Valley...

Binh House by Vo Trong Nghia Architects / Vietnam

Binh House is a single-family home designed by Vietnamese studio Vo Trong Nghia Architects in 2016.  The house stands out with wide openings and...

North London House / Architecture for London

This North London House project extends a maisonette that had previously been converted from an early Victorian house. A series of spaces are connected for improved daylight and views.

Fuzzy Dentist House by SO Architects

The Fuzzy Dentist house was considered to still let that path being in function even when the construction is finished, and to appear almost as nothing much happens from constructing this house. The result is a building fuzzily sits between privacy and public domain whereas the owner can live his private life within the double enclosed space.

Paddington Terrace House by Luigi Rosselli Architects

Located in Sydney, Paddington Terrace House is a family home masterfully renovated by Luigi Rosselli Architects. A designer would find oneself dancing to a familiar...

Big Cabin & Little Cabin in Colorado by Renée del Gaudio Architecture

The word “cabin” conjures up a variety of romantic images — a place to gather family, to rest after a long day in nature, or to warm your hands in front of a fire. Big Cabin | Little Cabin strives to embody the character and sensation of a traditional cabin, and tell the story of one particular family, all within a purely modern framework.