Office DesignJoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

Project: JoyTunes Offices
Architects: Roy David Studio
Location: Tel Aviv, Israel
Size: 4,300 sqm
Year: 2021
Photo Credits: Itay Benit

The new office complex of the start-up company JoyTunes, which develops an app for independent music learning, is spread over 5 floors in a unique building on the outskirts of the Montefiore neighborhood in Tel Aviv.

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

The “Montefiore House” – was designed by architect Israel Godovich in the 1990s. The exterior is designed in fixed dimensions and grading by subtracting masses and based on the look of a cube. The interior is in stark contrast to the cube look of the entrance and reveals a central wing, long and high, decorated with a glass ceiling and consisting of a system of stairs and bridges that connect the different parts of the building.

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

Each stage in the project planning was done out of respect for the building and the phenomenal architecture, which are emphasized by bright colors and clean lines.

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio The culture of the company, which is characterized by transparency, cooperation, and community, led to the demolition of all existing gypsum walls. The center floor was designed as an open work area, while spaces that require privacy were located close to the back core, so in addition to the leveled architecture, there is eye contact between employees on each floor. The main idea behind the design concept of the project was to create a PLAYGROUND for the company – an open and fertile work environment for employees of various disciplines in a dynamic work environment full of life and color that produces encounters and encourages creation and development.

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

The ground floor was designed as a promenade – an open public plaza with a tiled concert stage in the center – the beating heart of the project – which functions not only as a rehearsal stage but as a stage for events and multi-participant meetings. All around the stage are lounges and low seating, designed to be inviting for leisure seating. The cafeteria was designed near the stage area and the connection between the two creates a large and inviting space for a gathering. At the end of this square, a slide was added that connects the third floor to the back lounge on the ground floor.

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

Subscribe to our newsletter

Three-Bedroom Units Remodeled by Searl Lamaster Howe

Searl Lamaster Howe was commissioned to design the refurbishment of these two three-bedroom units at the Ritz Carlton Residences. Both units feature a sophisticated palette of materials anchored by dark ash floors.

Yellow Touch Apartment: 25 sqm Yellow-Black Contrast in Rome

Yellow Touch Apartment is located in Rome and has an area of only 25 square meters. This small apartment is designed by Roma-based Brain Factory Architecture &...

Walled Courtyard House Organised Around a Central Pool

An urban walled courtyard house occupying a tough public site, this home was designed for my own family. Brick construction references a material used in many of the original houses in the neighbourhood and provides a memory of the previous house on the site.

Luxury Contemporary Home in Brasil: Belgica House by AMZ Arquitetos

Signed by AMZ Arquitetos, led by the architects Adriana Zampieri and Pablo Alvarenga; this luxury contemporary home is located in a green residential area in São Paulo, Brazil. The house program was organized in three blocks based on functions (service, sleeping and leisure spaces) piled up and arranged in a way that creates a constant indoor-outdoor integration.

Squam Lake Cabin / Murdough Design

Designed by Murdough Design, the Squam Lake Cabin is a lake home for a family and their guests. Sitting on an existing foundation, the home is thought of as a simple box protected by a large sheltering roof, with spaces designed to create a variety of distinct experiences.

Recommended Stories