Residential ArchitectureRenovation ProjectsStacked Brick Extension by YARD Architects

Stacked Brick Extension by YARD Architects

Stacked Brick Extension by YARD Architects

Project: The Stacked Brick Extension
Architects: YARD Architects
Location: Greater London, United Kingdom
Project size: 100 m2
Completion date 2021
Photo Credits: Richard Chivers
Courtesy of YARD Architects

The Stacked Brick Extension is a ground floor wrap around extension to a small Victorian terraced house in Stoke Newington.

Stacked Brick Extension by YARD Architects

The original house had an odd layout, with the main bathroom on the ground floor at the back of the kitchen. The ceiling height was very low on the ground floor and there was no connection with the garden.

kitchen,YARD Architects

The extension creates a sociable open plan kitchen diner with sliding doors opening onto the garden. We lowered the floor to create better ceiling height and opened up the pitched roof internally to create even more volume.

kitchen, YARD Architects

The extension is constructed from a pale yellow brick, stack bonded to create a geometric pattern. The garden and patio are all constructed form the same brickwork, which helps to make the spaces flow together and gives a greater sense of space in the small garden.

Stacked Brick Extension by YARD Architects

Internally a simple palette of materials includes exposed Ash rafters, Birch face plywood, dark green kitchen cabinets and grey tiles.

Stacked Brick Extension by YARD Architects

Stacked Brick Extension by YARD Architects

bathroom, YARD Architects

bathroom, YARD Architects

Stacked Brick Extension by YARD Architects

Stacked Brick Extension by YARD Architects

Subscribe to our newsletter

Bookshelf House is an Old House Converted into a Light-Filled Residence

Italian architect Andrea Mosca has renovated Bookshelf House, an old house near Paris for a family of five who loves books and reading. Project description:...

Curated House by KSR Architects & Interior Designers

We sensitively extended into the rear garden to create a new light-filled playroom at ground level and a suitably moody bar and cinema in the basement, as well as reorganising the existing plan of the three-storey home.

Jyuhe Wall Shelf Series by Taeg Nishimoto

The Jyuhe Wall Shelf Series by Taeg Nishimoto explores the notion that when the material is recycled for another life, it should acquire a completely new image and association rather ...

EK Bistro: The Naked Bar in the 19th Century Ljubljana Corner Building

The empty and forgotten semi-basement space in the 19th century Ljubljana corner building, which faces the riverside and a rarely frequented stairs-street, housed diverse ventures in the past, from a local butcher shop to a wholesale wine store.

Cannabis Company Corporate Headquarters Seattle, Washington

As a leader in the burgeoning wellness industry, specifically the recreational cannabis market, the company desired a space that reflected their growing status within the market and a way to benchmark their corporate identity.

Recommended Stories