Residential ArchitectureHousesSustainable Hill House - a Big Presence in a Big Landscape

Sustainable Hill House – a Big Presence in a Big Landscape

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (14) (Custom)

Located in Winthrop, WA, Hill House was designed by David Coleman Architecture.

Description by David Coleman: The Hill House is composed of a 20′ wide x 115′ long stepped platform, a shelter formed by the roof and east wall, and several gabion stone walls. It is sited on a long, narrow, rocky hillside, sloping gently to the south and steeply to the east and west. The building reads and lives like a habitable landscape, adapting to the changing seasons and needs of its occupants.

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape (2)

Sustainable materials, technologies and techniques are used throughout. Recycled steel, sustainably harvested wood, BIBS insulation in oversized wall and ceiling cavities, on-demand hot water, low-flow fixtures and convection heat are just a few of the strategies employed. In short, this is a modest, sustainable building with a big presence in a big landscape. Visit David Coleman Architecture

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape (3)

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (5)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (8)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (18)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (13)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (12)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (11)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (10)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (7)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (9)

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape (9)

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape (10)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (6)

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape (11)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (16)

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape (25)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (17)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (4)

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape (19)

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape (18)

Sustainable Hill House - a big presence in a big landscape (17)

Sustainable Hill Home - a big presence in a big landscape (15)

Subscribe to our newsletter

Caminha Refurbishment: A Graphical Refurbishment by the Sea

Caminha Refurbishment is a renovation project of an 40 sqm apartment in Caminha, Portugal. This charming small apartment was completed in 2016 by Tiago do Vale Arquitectos.

Ghost House by BPN Architects

The site of Ghost House sits at the end of the former main drive and is partially sunken into the ground and bounded on three sides by retaining walls. The design seeks to be of exceptional quality and innovative design

Modern Victorian by Frank Franco Architects

The design objective was to bring the 110-year-old dwelling up to contemporary standards by adding a three-story rear addition, improving the overall layout, and updating the interior finishes.

Sandcastle House by Luigi Rosselli Architect

Located at the crest of a steep sand embankment, Sandcastle House is built on a block many considered too difficult to build on; a forty-five-degree slope that presented a climb to reach the house even a mountain goat would find challenging.

Rosario House in Porto / depA Architects and Margarida Leitao

Project: Rosario House Architects: depA , Margarida Leitão Location: Porto, Portugal Area: 400.0 sqm Project Year 2016 Photography: José Campos Rosario House is a building with five apartments renovated and...

Recommended Stories