Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern

Architects: 6717 Studio
Project: Vietnamese Family Home / Khanh House
Principal Architect: Le Viet Hoi
Location: Thành phố Hội An, Vietnam
Area: 160.0 m2
Project Year 2017
Photographer: Quang Trần

Khanh House is a Vietnamese family home located in the ancient city of Hoi An, central Quang Nam Province in Vietnam. The city used to be a busy trading port at the 17th century in the central of Vietnam. The town reflects a fusion of indigenous and foreign cultures (principally Chinese and Japanese with late European influences) that combined to produce this unique survival. Hoi An Ancient Town was classified as a National Cultural Heritage site in 1985 and subsequently as a special National Cultural Heritage site under the Cultural Heritage Law of 2001 amended in 2009.

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 1

The principal Architect used the traditional elements of ancient Hoi An house consist of the back baluster factor and the “Thuong Song Ha Ban” door system to design a small house which reflects the traditional elements combined with the modern elements. Especially, the roof of the garage area is designed by double tile ( Am Duong tile in Vietnamese) which is the traditional tile of an ancient house in Vietnam. In addition to, the shape of the garage is reformed similar to the traditional house.

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 2

Therefore, the Khanh House looks so familiar at the first expression. Besides, almost of spaces can view the little garden so the members of the family can enjoy the beauty of nature. The green spaces help this Vietnamese family home to get the wind go to the inside of the house. In addition to, the Oculus seems a heart of the house. It is laid out between the active zone consist of living room, kitchen, dining room and the quiet zone such which is a bedroom. The function of the area using for relaxation also so the members of the family can enjoy the wonderful time together.

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 3

Khanh House has a tiny aquarium in the front of the living room get the fresh cool air. The architect uses the two contrast color is white and back. The white background is chosen as the main color which helps to expand the space as well as to highlight the back details. There is tree factor consist of the human – space – nature is used to create the Khanh house which shows their respect for the traditional values and cultural quintessence of Vietnamese family home.

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 4, dinning room

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 6, kitchen

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 5, outdoor

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 7, terrace

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 8, bedroom

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 9, bedroom 1

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 10, hall

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 11, entrance

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern 12, front house

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern, drawing 1

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern, plan

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern, plan 1

Vietnamese Family Home Featuring an Inspiring Mix of Traditional and Modern, plan 2

Must Read

Oxford Street Apartment Featuring an Industrial Aesthetic 7

Oxford Street Apartment Featuring an Industrial Aesthetic

The clients’ requested a dark kitchen which would also throw hints to the industrial aesthetic of the iconic Collingwood Foy & Gibson building in which it is located. The original design did not utilise the vast space, resulting in areas that the clients could not properly use.