Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

W Studio has built the Sunac’s sales office as a microcosm of the new city, and the attractive new life of Taiyuan Longcheng will also emerge from here.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

Project name: Taiyuan Longcheng Sales Office
Interior design: W Studio
Chief Designers: HUA Wei, SONG Weihua
Design team: ZHAO Panpan, WANG Limei, LI Xiangyan, LIU Qian
Party A team: LI Meng, BAI Lan, ZAN Xiangyu, SUO Li
Design area: 1000 square meters
Design time: May 2020
Completion time: September 2020
Photography: VIEW Architecture Photography

The turbulent Yellow River, the towering Taihang River, and the Fen River channels that flow through the north and the south form a series of intracontinental basins. Since ancient times, Longcheng Taiyuan has been a tresured geomancy site, like a unique stone in the dangerous and wonderful place, witnessing bountess changes in the situation.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W StudioSunac’s commercial land is located in the new city center surrounded by parks and rivers, which is a highlight of the city’s key strategy. When the noisy old city gradually slows down in the rapid development of the city, the new city with fresh vitality will light up. W Studio has built the Sunac’s sales office as a microcosm of the new city, and the attractive new life of Taiyuan Longcheng will also emerge from here.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

Abstractly built a city
How should Taiyuan Longcheng look like if to express a city via architecture and space? On the map, the plains, mountains and rivers not only clearly delineated the location of the city, but also shaped its character during the long historical changes. There is no winding and zigzag that belongs to small southern cities, and there is rarely a lingering warmth. Instead, here is more of the grandeur of the same strain, as well as the neat and simple urban character. Amidst the mountains and rivers, the building is also clear and distinct.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

In the space, straight lines and broken lines concisely outline different functional areas; large areas of material layout and decoration weaken unnecessary details; the alternation and change of black and white are like clear rhythms; artwork and landscape are the vitality between the city and the landscape.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

From the first floor to the second floor, W Studio abstractly designed a city nourished by mountains, rocks and rivers, and brought the city into an imaginative universe via the placement of artworks and unconventional structure.
In the changes in structure, lines and colors, the space is as self-contained as the city.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

First floor • Enter the floating universe
Entering the lobby on the first floor, the empty reception area is open and bright. On the white texture, long and narrow black stones run through from the top to the ground, like a waterfall flowing down from the mountain. The reception desk made of black and white stone is long and simple, having a sense of lightness under the huge space background.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

The light lines hanging down from ceiling form a layered vertical and horizontal relationship with the seams of the stone wall, and a comfortable, open and stable mood breeds from this moment.
Turn left from the reception desk to the sandboard area in the central. A huge light box protrudes from the ceiling and hangs over the sand table on the stone. Under the background of left and right black and white walls, the entire Sunac commercial land is full of vitality.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

The sand table area is facing the stairway. Viewing from the first floor, the black handrails fold and rotate down, and the last few white steps fall on the ground, like an open entrance, waiting for guests to step into a mysterious area.
Except for the stairway, the whole stair is wrapped in black wood veneer. Standing under the stairs from another angle and looking up, the structure of the stair is like a rising mountain standing and growing in the space.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

The black room protruding from the air is like a hovering spaceship. The hanging white light bulbs and the metallic planetary artwork jointly tell the possibility of future life. Installations and artistic paintings abstract natural symbols. Infinite imagination began to float in the unlimited black and white universe, and the role and function of the space became no longer single.
In the negotiation area near the window on the first floor, materials and colors are enriched.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

The marble with natural texture is inserted into the ground from the ceiling, and the soft light also falls, reconciling black and white.
The addition of gray and green brings the rhythm of spring. On the gray textured carpet, the sofa is soft but with clear edges and corners, like rocks on the ground. The gray-green armchairs also continue this style. Mountains, land, and water are rubbed into materials and furniture, and all the rich details of the arrangement also make the atmosphere of the negotiation area relaxed and arbitrary.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

The flowing metal, the “annular eclipse” lamps, the suspended meteorolite… … artworks in this area are still constantly awakening and reshaping your imagination, lingering in it, as if watching a continuous scene of the universe giant screen.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

Second floor • Back to the gentle city
Go up the black and white stairs to the second floor, the swaying universe and free-growing natural texture are weakened, and replaced by an open rest area with calm colors.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

The large area of wood color on the ceiling and the ground coats the space with a layer of forest base, and the display racks with high and low distribution and combination of virtual and solid define different areas. The compact display of furniture, books, and artworks also brings people’s feelings from infinity back to more specific environment.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

The children’s rest area is also designed in this space. On the white-green circular carpet, the soft and childlike children’s furniture is rich and gentle in color, which is full of exquisiteness against the outline of the city outside the window.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

The downy and comfortable sofa and the hanging fireplace in the visual center create a safe resting space in the urban jungle. Sitting around the fireplace without disturbing each other, sit here for a while and then enter the showroom to complete a just right transition from space to mood.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

Day and night, mountains and rivers, universe and town… W Studio weaves an image of opposition and unity through space, consolidates the image of an ancient city, and continuously expands its boundaries. On the new coordinates of the city, a new story has been written.

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

Taiyuan Longcheng Sales Office by W Studio

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Beautiful Home in Chile With Panoramic View Over the City

This beautiful home is located in a residential area at the foothills of Los Andes mountain range. The plot, located on the east face of a small island hill, face the Andes mountains just a few kilometers away, creating a frontal relationship and a perception of vastness, very scarce at city level.

Whistler Ski Retreat by Olson Kundig Architects

Set in the Coast Mountains of western Canada, Whistler Ski Retreat is a family retreat built to withstand the harsh mountain environment. Elevated ten feet above grade, the main level provides a sense of occupying the tree canopy while also floating above snowdrifts and flood prone lake shore.

Jersey Shore Vacation Home by Jeff Jordan Architects

Located within walking distance of the beach, this Jersey Shore vacation home for a Manhattan-based couple rises to an ocean view and has plenty of space for family and friends.