ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon

Architects: ZGF Architects
Project: Stoel Rives LLP Headquarters
Location: Portland, Oregon, United States
Size: 120,000 sqft
Photography: Nick Merrick/Hedrich Blessing and Pete Eckert

ZGF Architects and Stoel Rives have maintained an ongoing relationship for more than 20 years. Beginning with the planning and design of the firm’s Portland, Oregon office, ZGF has provided professional services for Stoel Rives offices in Salt Lake City, Utah; Seattle, Washington; Minneapolis, Minnesota; Boise, Idaho; and Vancouver, Washington.

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 1

Recently, to help the law firm understand its immediate and future priorities as well as space options in the Portland market, ZGF completed an analysis of short- and long-term needs. This included an attorney office size analysis comparing the potential rent savings in each scenario, new attorney-practice assistant ratios, and the review and standardization of staff needs and conference room space. Stoel Rives ultimately selected Portland’s Park Avenue West tower for its home.

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 2

ZGF designed the nine-floor office to have a two-floor reception and conference center, five floors of attorney offices with interconnecting stairs, plus smaller offices and a collaboration lounge on each floor. Retired / visiting attorney offices have also been incorporated in the practice groups. The two floors of administrative space were designed in an open plan configuration with new workplace concepts to support their work flow.

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 3

The reception area was designed with reclaimed Oregon white oak floors and back painted glass to create a modern Pacific Northwest space. Natural materials and a sense of craft complete the interior. The attorney offices have full relights and Douglas fir doors. The firm is seeking LEED Platinum and Green Globe certifications.

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 4

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 5

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 6

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 7

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 8

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 9

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 10

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 13

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 11

ZGF Architects Designed the Offices of Law Firm Stoel Rives LLP, in Portland, Oregon 13

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

An Old Amsterdam Apartment Transformed by i29 into a Fresh Loft

A former rental apartment in de Pijp, Amsterdam is transformed by i29 into a fresh and spacious loft. Originally, this old Amsterdam apartment had many rooms and scarce daylight. The main objective was to achieve maximum use of natural light and to create a spatial experience.

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect

Greenwood Heights Rooftop Addition project focused on adding an additional story to a 3 floor townhouse. Zoning regulations meant that the new addition had to be set back 15 feet from the front wall of the house. This space is utilized as an outdoor deck with an exterior fireplace.

Black Barn in East Hampton / Mark Zeff

New York-based designer Mark Zeff designed this house as a getaway for his wife and two children. Black Barn is located near beach in...

Carnegie Gallery House / Zen Architects

Carnegie Gallery House was created in response to our clients request for a compact home that would also allow them to create and exhibit their art collection. By placing a combined gallery and studio space upstairs and incorporating a large, north facing void over the living space below, the art is visible from all angles.