‘Take Time’ Villa by Flussocreativo Design Studio

Take Time Villa by Flussocreativo Design Studio

Project: ‘Take Time’ Villa
Interior Design: Flussocreativo Design Studio
Location: Bovezzo, Brescia, Italy
Area: 240 sq m
Project year: 2020
Photographer: Giorgio Baroni
Text by Flussocreativo Design Studio

The tranquility of Bovezzo, in the foothills of Brescia, a modern building that shares the same strong personality of its young owner who wanted a personal home, a calm yet joyful refuge. These are the ingredients of the project that Flussocreativo Design Studio has interpreted using their rigorous, yet light, approach.

Take Time Villa by Flussocreativo Design Studio

The ‘Take Time’ villa hosts the residences for the families of three brothers who run a business in the food sector. Ville & Casali presents the sister’s loft, who lives there with her husband and children. “Our client has a sunny disposition – say designers Gianfranco Di Costanzo and Daniel Facchetti – and this has driven our stylistic choices. We wanted the house to reflect the owner’s brilliant temperament, harking back to the stylistic features of an airy elegance wit a lively, original touch. The idea, then, was to create a neutral shell in which to construct a welcoming and functional nest”.

Take Time Villa by Flussocreativo Design Studio

The designers has worked on finished and colours. The integrated floor, laid throughout the house, is in Gaia Grey, a uniform grey stone, and the walls are white or in refined blue and powder blue hues. Within this elegant comfort zone, Flussocreativo’s designers have defined fluid pathways that feature private and shared spaces, and which express harmony of the client with empathic and playful home.

kitchen by Flussocreativo Design Studio

dining room by Flussocreativo Design Studio

bedroom by Flussocreativo Design Studio

bathroom by Flussocreativo Design Studio

Take Time Villa by Flussocreativo Design Studio

See More Images In Gallery

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Those Architects Have Transformed a Small Semi Detached Sydney House into a Light-Filled Home

Those Architects have transformed a small, inter-war semi detached Sydney house into a light-filled home for a young family. The new addition to Maroubra House...
A Former Commercial Loft Converted into a Welcoming Home

A Former Commercial Loft Converted into a Welcoming Home

This large Chelsea loft, formally a commercial space, was renovated to create a welcoming home and backdrop to our client’s collection of rugs, art and objects.
Lantern House by Herbst Architects 1

Lantern House by Herbst Architects

The brief was for a primary residence for a couple without children with provision for occasionally used guest accommodation for friends visiting from overseas. The site as presented was a steep slope with magnificent sea and coastal views to the east into which a building platform had already been cut, with its associated timber pile retaining wall.
Canyon Lodge Renovation by Cushing Terrell

Canyon Lodge Renovation by Cushing Terrell

Balancing a rich history, delicate environment, and modern needs, Cushing Terrell renovated the Canyon Lodge at Yellowstone National Park to restore the structure’s original vibrancy and character.
Algirdo St Apartment by Rimartus Design Studio

Algirdo St Apartment / Rimartus Design Studio

Algirdo St Apartment is a modern and cozy flat designed by the Lithuanian studio Rimartus Design. The apartment is located in Vilnius. From the architect: Almost...

More Articles Like This