Residential ArchitectureApartmentsTAO Residence by HONG Designworks

TAO Residence by HONG Designworks

TAO Residence by HONG Designworks

Project name: Tao Residence
Interior Design: HONG Designworks
Main Designer: Dang, Ming, Li, Dandi
Designer group: Xie, Xu & Ao, Qinge & Wang, Qing & Qu,Miao
Project location: Beijing, China
Completion Time: 2021/01
Project area: 170 m²
Photography Team: Tan, Xiao / Ten Photography Studio

TAO Residence locates in Lincoln Park real estate, Beijing. The owner hopes this life space contains comfort and controllability, fill with the exploration of freedom and interaction.
“Creation is the precision of art and the passion of science” ——Vladimir Vladimirovich Nabokov

TAO Residence by HONG Designworks

HONG Designworks combines elements of mechanical technology and the fashion of art to customize this private space. The characteristics and habits of the owner would construct this space and provide life energy infinitely.

living room, HONG Designworks

The space reveals a brief composition with mechanical aesthetics. Classic color matching——black, white, and gray cooperate with leather, metal, and specular texture.
The designer optimizes this 170 square meter apartment based on the living and vocational characteristics of the owner. The whole space is subtly divided by bar counters, sofas, shelves, and partitions. This concise style design conforms to the aesthetic taste and lifestyle of contemporary urban elite groups.

TAO Residence by HONG Designworks

The installation works on the wall come from the artist Yu Yang, who allows the lines to acquire the rhythm of the music in the combination of occasional and minimalism.
The collision of logos and art brings more dimensional enjoyment and constructs harmonious and unified contemporary aesthetic order.

bedroom, HONG Designworks

To modern people, personality and environment are always in flux. The status of the house also needs a sense of “fluidity” to give people a more comfortable living experience.

bedroom, HONG Designworks

Stepping into the bedroom with light gray background paved by Pandomo and stone, the fusion of metal, mirror, leather, and other materials brings a balanced aesthetic perception. The lamps enhance the sense of the depth of the space, creating a deep and charming spatial level.

TAO Residence by HONG Designworks

The designer creates a living environment ——flexibility and balance of work and life by optimizing space utilization, light environment, and ventilation efficiency. The space receives more diversified functional systems and visual levels.

home office, HONG Designworks

To post-epidemic era, this guide for the concept of housing looks forward to a more free and balanced urban residential housing pattern.

TAO Residence by HONG Designworks

Valle House in Mexico by SVM Arquitectos

Valle House was designed following a program for an adult couple, the Project is developed on two levels, at a ground floor with an open day area, and upstairs you get the private spaces. The project aimed for the easy connection within the spaces and their circulations ...

Modern Heirloom Furniture by Evan Z. Crane

Evan Z. Crane is a Brooklyn born and based manufacturer of fine products. He is a designer and craftsman who believes that longevity is...

Badr Apartment in the Eixample District of Barcelona / Pepe Gascón Architecture

We are commissioned to refurbish an apartment in the Eixample district of Barcelona. It is set within the chamfered façade of the block with fantastic views of Passeig Sant Joan, enjoying great visual depth to this avenue.

A Refined Wallpaper – Able to Turn Your Room in an Artistical Space

A refined wallpaper is definitely able to turn your room in an artistical space, full of charm and attractive colours. This can be demonstrated by Harlequin Company which has an eclectic portfolio of accessories for home, offering style, warmth and glamour.

Apartment 65 sq.m. Located in Moscow Residential Complex Seliger City

The creation of a cozy and comfortable space was intended for two young sisters. The problem was to be solved in a standard two-room apartment 65 sq.m. without redevelopment.

Related Articles