The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

Project name: The Osmanthus Grace Experience Center
Interior decoration design: Qiran Design Group
Interior finishing design: SWS GROUP
Chief decoration designer: Zhang Hua
Decoration team: Zhang Hua, Lu Wei, Luo Jie, Mo Yunting
Client: Greentown China
Location: Shijiazhuang, Hebei Province, China
Area: 1,030㎡
Completion time: September 2020
Photography: HANMO VISION

QIRAN DESIGN GROUP conceived a sales & experience center for the residential development THE OSMANTHUS GRACE, which is located in Shijiazhuang, the capital city of Hebei Province in Northern China.
The vast land and majestic landscape in Northern China carry historical memories, and have given birth to diversified cultures and cultivated the forthright, cheerful character of people there. As an essential town and transportation hub in North China since ancient times, Shijiazhuang enjoys a profound historical context and distinctive city spirit.

The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

floor plan

The experience center combines magnificent forms with a subtle, restrained atmosphere, in order to showcase the characters of the city and generate a unique brand impression. It’s graceful and elegant, and the water yard provides varying views at every step. Garden landscapes are incorporated, so as to integrate daily life into nature.

The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

As approaching the project, QIRAN DESIGN GROUP utilized curves to interpret the interior space. Curved contours, structures and powerful installations together produce magnificent spatial scenes. Meticulous detailing reveals natural vitality and artistic beauty, and also adds an elegant, noble touch to the space. Materials used are mostly glossy and appear luxurious, to cater to the taste of targeted customer groups.

The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

The hallway is like an art gallery, which guides visitors to wander around, sit and contemplate. Dotted art installations perfectly match the simplistic setting and produce “breathing” visual effects, which promote emotional and visual transition while also evoking visitors’ expectation for future life.

The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

Walking ahead, the view suddenly opens up. The property model display area, bar, conversation area and kids’ area are linked yet separated from each other, together forming an open spatial layout in line with curved lines. Furnishings at different functional areas eliminate the empty feeling of the space. Moreover, orderly and interweaving lines reshape spatial aesthetic at different angles.

The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

Lines on the ceiling generate a “sea of clouds” that seems to surge from far to near, thus creating a striking view and an ethereal spatial ambience. The conversation area beneath perfectly meets conversation demands. Carefully selected, matched materials as well as creative furnishings help enhance the style of the space, and meanwhile produce a comfortable and free communication environment.

Bar area, Qiran Design Group

The minimalist staircase is complemented by the dramatic art installation beside, with graceful curved lines echoing with each other harmoniously.
Kids’ area features a large French window, which brings in ample daylight and beautiful outdoor scenery. It blurs the boundary between interior and outside, and enables harmonious interaction between people and space and environment.

The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

The overall space is an integration of majestic scenes and a graceful, restrained ambience, which contrast yet fuse with each other. Based on such collision, the designers created a charming space and an ideal paradigm for future life.

Conversation area, Qiran Design Group

Spiral staircase, Qiran Design Group

The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

The Osmanthus Grace Experience Center by Qiran Design Group

Negotiation area, Qiran Design Group

kids area, Qiran Design Group

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Freshwater Place Apartment, John Wardle Architects

Freshwater Place Apartment by John Wardle Architects

Freshwater Place apartment on the fifty-sixth floor is like a theatre box from which to view the city. Completely re-planned to accommodate a couple with a growing family, spaces for family engagement are balanced with others for retreat within a small footprint.
Victorian Terrace House by Matt Gibson

Victorian Terrace House by Matt Gibson Architecture and Design

Designed by Matt Gibson, this Victorian terrace house utilises the device of the courtyard or a series of courtyards to provide light, amenity &...
1960's Apartment Completely Renovated by Atelier PECLAT + CHOW in Jardins Neighborhood

1960’s Apartment Completely Renovated by Atelier PECLAT + CHOW in Jardins Neighborhood, São Paulo

The client, a single 40 years-old Greek has lived in Brazil for almost 8 years and requested the Atelier PECLAT+CHOW to completely renovate a 1960's apartment located in the trendy neighborhood of Jardins, in São Paulo.
West London Apartment 7

West London Apartment with Stylish Interiors Completely White

This West London apartment offers a stunningly simple and elegant interior. The living areas are sparsely furnished, which allows for a great deal of flexibility within the space.
Soboro House in East London / Kennedy Twaddle Architectural Design

Soboro House in East London / Kennedy Twaddle Architectural Design

Soboro house is a recently completed two-bedroom home close to Victoria Park in east London. The project was been shortlisted in the highly regarded New London Architecture awards residential category.

More Articles Like This