facebook

Zooco Santander Office / Zooco Estudio

Zooco Santander Office Zooco Estudio

Project: Zooco Santander Office
Architects: ZOOCO Estudio
Location: Santander, Spain
Year 2019
Photography: Imagen Subliminal
Text by Zooco Estudio

The Zooco Santander office is located in a corner and it has two facades with a strong rhythm of windows with a semicircular top shape. This gives the space a great personality. These elements are so strong that it is going to be the leitmotiv of the local morphology itself.

Zooco Santander Office Zooco Estudio

To solve the functional needs, the rounded arch is used as the only geometry, giving continuity and enhancing the pre-existing spatial language.

Zooco Santander Office Zooco Estudio

In a completely diaphanous place, two elements are inserted in a way that organize the space to adapt it to the needs. The first of these elements contains all the services (toilet, office-kitchen, room for facilities and storage), while the other defines the two existing meeting areas, independent of each other, but visually connected.

Zooco Santander Office Zooco Estudio

The rest of the space is conceived as a common room where work areas, relax and relationship are mixed. It is the distribution of the furniture itself, which establishes the circulations and stays, generating a flexible space that allows multiple configurations.

Zooco Santander Office Zooco Estudio

The natural oak material is present in the holes of the arches and the floor. This material turns paramount due to the absence of color of the rest of the furniture and furnishings, creating a pleasant feeling of harmony.

Zooco Santander Office Zooco Estudio

kitchen, Zooco Estudio

workspace, Zooco Estudio

work area, Zooco Estudio

semicircular top shape, Zooco Estudio

workstation, Zooco Estudio

Zooco Santander Office Zooco Estudio

bathroom, Zooco Estudio

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Trefoil House, Vermont / J.Roc Design

Architects: J.Roc Design Project: Trefoil House Design: Jeremy Jih Location: Stowe, Vermont, United States Area 5000.0 ft2 Project Year 2016 Photography: James Leng The Trefoil House inherited a pre-existing three-sided hearth and...

Senses, a Nature-Embedded Pool-House by Wael Farran Studio

At Wael Farran Studio, Senses was nothing short of a challenge! Located in South of Lebanon, Senses is a pool house that was conceived and built as an extension to an existing residence.

Iconic club house architecture for IJburg Tennis Club Amsterdam

MVRDV in collaboration with Studio Bouwhaven designed a club house for IJburg Tennis Club, Amsterdam, which provides both a viewing platform and a club...

Ramat HaSharon Penthouse / DOMB Architects

This Ramat HaSharon penthouse is built in a unique model. "Roof Villa" is "Reverse Villa" - downstairs bedroom living room and kitchen. Public areas are upstairs. So the center of life is connected to the outdoor terrace "garden"

Private House Design – Yuanyang Tianzhu by Wu Wei DESIGN

Unlike the aesthetic conception of the Tianjin Blue Water Park project, the "modernism" of Beijing architecture seems to adapt to the rushed daily life of contemporary people more quickly and "understand" their expectations for the future.

Lambeth Marsh House in London / Fraher Architects

Lambeth Marsh House is a single-family home renovated by London-based Fraher Architects. Project description: Lambeth Marsh House had been left unoccupied for over ten years...