Trongyee Boutique, Shantou / AD Architecture

Troungree Boutique, Shantou / AD Architecture

Project name: Trongyee Boutique
Design firm: AD Architecture
Chief designer: Xie Peihe
Project location: Shantou, Guangdong, China
Area: 90 m2
Completion time: December 2019
Photos: Ouyang Yun
Main materials: microcement, handmade paint, metal, glass

AD Architecture recently reimagined a boutique for Trongyee, situated in Shantou, China, which sells clothing from designer brands. The interior design was approached based on the concept of “Deriving”. “Deriving” indicates evolution and developing something new from the matrix. For a brand, continuous deriving helps to lead it to a future of infinite possibilities.

Troungree Boutique, Shantou / AD Architecture

TRONGYEE Boutique is a brand established in 1999, dedicated to selling womenswear of multiple brands. It entrusted AD Architecture to reshape a store situated in a bustling commercial block in downtown Shantou. The upgraded store was planned to offer garments exclusively from designer brands, through which TRONGYEE hoped to reactivate its brand identity, and bring new vitality to the city’s commercial field.

Troungree Boutique, Shantou / AD Architecture

The boutique store occupies an area of 90 square meters. AD Architecture applied the design method of art installations to approach the project, injected artistic quality and modern aesthetics into the design.

retail design, Shantou / AD Architecture

The storefront is an important part that needs to be considered carefully, since it directly presents the store’s image. The designers adopted a neat facade and low-intensity lighting through reverse thinking, so as to directly guide the sight line to the indoor space. The ultra-clear glass exposes the interior, which breaks the surrounding noisy ambience of the street.

retail design, Shantou / AD Architecture

As for the interior space, the designers utilized a “flat” design idea in line with current trends. The floor, walls and ceiling use the same material, to alleviate the three-dimensional sense of the space. The red staircases functions as a vertical circulation route, which is also a visual highlight. The combination of gorgeous and plain shades generates a dramatic tension, and results in a serene yet fervent spatial atmosphere which is isolated from the surrounding din.

Troungree Boutique, Shantou / AD Architecture

Geometric shapes and curves are interwoven, which enriches the form of the space and creates visual illusions. The space widely utilizes regular square blocks, which are complemented by the vaults on the ceiling and arched door openings. Those arched structures break the calmness of the space, and add a vivid temperament to it. The mezzanine is merely 2.2 meter high, so the design team clad its ceiling in a reflective material featuring ripple-like patterns, which eliminates the oppressive feeling and at the same time blurs the boundary of space.

Troungree Boutique, Shantou / AD Architecture

The overall space is dominated by a gray hue rendered by cement, and highlighted by red. The two hues form strong contrast, and present an impressive brand image.

Troungree Boutique, Shantou / AD Architecture

The project is an exploration of sustainable value for future urban commercial spaces. AD Architecture conceived the design solution by taking commercial value as the starting point, and eventually created a design that is derived from the core of the brand TRONGYEE .

retail design, Shantou / AD Architecture

plan

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Old Belgian Farm Restored and Modernized by JUMA Architects

JUMA Architects beautifully integrated the entrance door and converted the connecting volume between the two wings of the house into a symmetrical whole, with solid wooden beams that support the new awning.

Serene Apartment, Guangzhou / Spring Design Office

Nowadays, fast-paced lifestyles are intensifying the tense atmosphere in urban living spaces. This project is a residence situated at the bustling CBD in Guangzhou, China. The client, who is a jewellery design professional, hopes to have a serene living space and is strict about details.

Three Cusps Chalet by Tiago do Vale Architects / Portugal

Recent winner in the American Architecture Prize, the Three Cusps Chalet is a very peculiar building, documenting this region’s history and diaspora, and combining...

Catapilco House by Claro + Westendarp Arquitectos & Benjamin Goñi Arquitectos

The clients imagined a house that greatly favored family life, designed to give great importance to receiving their guests, and one where many different activities could coexist simultaneously.