The Soaring Rock by SPASM Design Architects

The Soaring Rock by SPASM Design Architects

Architect: SPASM Design Architects
Project: The Soaring Rock
Lead Architects Sangeeta Merchant, Anish Shetty, Denver Pereria, Divyesh Kargathra, Mansoor Kudalkar and Sanjeev Panjabi
Location: Maharashtra, India
Area 767.0 m2
Project Year 2018
Photographer: Photographix – Sebastian & Ira, Shashank Patil

Description by architect:
HOMES, celebrate LIFE.
They celebrate views, geographies, locales, climates…..
The emotion one feels on arrival at the crest of the site is of liberation, an expanse.
The same emotion is distilled through the placement of the 4 ton rock that soars on the prong of a 6 meter cantilever……
The home predominantly faces the farmlands, a reservoir and the highlands, witness to the most color saturated sunsets.
Living spaces are framed between two simple planes, framing the views as cleanly as possible.
Another plane slips a bit under to become a terracotta terrace and pool plane….
Horizontal lines echo the nature of the PANORAMA.
Stating more would be a waste.

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 1

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 2

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 3

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 4

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 5

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 6

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 7

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 8

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 9

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 10

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 11

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 12

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 13

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 14

The Soaring Rock by SPASM Design Architects 15

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Collector’s House in Sunset Valley / A Parallel Architecture

The Collector's House is a contemporary residence designed by Austin-based A Parallel Architecture Studio. The house is located in Sunset Valley and has an...

Contemporary Rural Retreat That Offered Both Dramatic and Contemplative Spaces

Located on the western edge of Gros Ventre Butte, the sloping site for this residence offers extraordinary views of the Snake River Valley and the Teton Mountain Range. The program of this contemporary rural retreat is experienced as a series of linear bars that parallel the valley.

1950s Ambulance Station Converted into a Vacation Home

London interior architecture firm Marta Nowicka & Co has recently aquired the old St Johns Ambulance HQ sited within the old Citadel of Rye,...

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect

This project began as a simple addition to the rear of a two storey detached house in Bedford Park. Through the design and construction process the renovation expanded to include a full renovation weaving a new and modern aesthetic into the existing house.

A Stitched Quilt, London / Turner Architects

We have initiated a shift and reorientation of the house to face the back and formally address the garden. The walk through the garden should be seen as akin to a walk through the countryside - and its quilted fields.

Traditional Somber Interior Redesigned into a Modern Environment

The transformation of a somber traditional interior into a joyful modern open environment was designed to be a vessel for the clients’