Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (1)

Torcuato House Pavilion is an architectural project completed this year by Besonias Almeida Arquitectos in Buenos Aires, Argentina.

The Commission
It arises from the principals’ need to have an enclosure where they can be isolated from the activity of the house, and then facilitate the development of functions more relaxed and much more connected with the landscape. It was to be an indeterminate space, since its use would also be indeterminate, but it should be comfortable both in winter and summer. This brief program was rounded off with the request of an outdoor bath and a small general warehouse. The place chosen for location by the principals is the farthest from the house, next to the existing evergreen trees sector on the lot.

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (13)

The Proposal
Starting from successive folds of the concrete enclosure, we managed to give this small building sufficient visual and audio privacy in relation to its surroundings, and thus to fulfill the request for a space to facilitate the realization of quiet activities and introspection. This feature also allowed defining an expansion that is extended to join the landscape, highlighting the access to both the bathroom and the multipurpose space, and leaving the warehouse hidden.

Architects: Besonias Almeida Arquitectos
Project: Torcuato House Pavilion
Location: Olivos Golf Club, Malvinas Argentinas, Buenos Aires, Argentina
Design and Project Management: Arch. Maria Victoria Besonias, Arch. Guillermo de Almeida
Collaborators: Arch. Micaela Salibe, Arch. Guido Galluppo
Built Area: 45sqm + swimming pool and solarium
Built Year: 2016
Photos: Federico Kulekdjian

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (3)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (4)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (5)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (12)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (8)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (9)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (10)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (6)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (2)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (7)

Torcuato House Pavilion by Besonias Almeida Arquitectos (11)

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Guru BBQ Interior Design by Substance Architecture

The Guru BBQ interior design, with a budget of $50,000 including millwork and lighting, and a loan stipulating design-occupancy timeframe of 90 days, created a challenge requiring timely decision making and critical project management.

Planter Table – Some Freshness to Your Home / Emily  Wettstein

Emily  Wettstein, a young designer from Brooklyn, NY, carried out the project Planter Table with the intention to offer freshness by bringing nature closer. This is a more special table due to the fact that various plants can be integrated in it.

Adaptive Reuse of a Former Warehouse / Ian Moore Architects

This adaptive reuse of a former warehouse has maintained the exterior almost untouched, with only a few new windows inserted into existing openings. This soft touch has been extended to the interior,

N Apartment / Pitsou Kedem Architects

N Apartment is a residential project recently completed by Tel-Aviv-based Pitsou Kedem Architects. The N apartment is located over an entire floor in one of...

The Books House / Luigi Rosselli Architects

A Calligrapher handed three books to his wife, she placed them in a random stack on the table… “We want The Books House”… they said. The Architect understood that the books were not only a reference to a home he had previously designed named The Six Degrees of Separation, but also to the ledges and shelves of Sydney-Hawkesbury

Aerial Ceramic Vases for Indoor Epiphytic House-Plants

The project Epiphytes invites to rethink the relationship with indoor nature in terms of a cohabitation more respectful and attentive to the needs of...