Restaurant Interior DesignTropical Sushi Restaurant Kaikaya / Masquespacio

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya / Masquespacio

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio

Interior Designer: Masquespacio
Project: Tropical Sushi Restaurant Kaikaya
Location: Plaza del Ayuntamiento 10, 46002 Valencia, Spain
Area 125.0 m2
Project Year 2018
Photographer: Luis Beltran

A year ago Mireia contacted Masquespacio. Valencian, almost converted in Brazilian and passionate surfer she had the dream to open the first tropical sushi restaurant in her native city. This way Kaikaya was born, a project clearly inspired by Mireia’s lifestyle and that mixes elements from Japan and Brazilian tropicalismo.

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 1

In the beginning of the twentieth century the first Japanese arrived to Brazil with the aim to work in the coffee plantations, although, the Japanese nutrition was totally different to the Brazilian for which they were obliged to adapt to the local ingredients. Seeking their own flavors, a new nikkei Nipo-Brazilian gastronomy flourished with a strong identity that after more than one century with its unique flavors and fusions reached international fame. Kaikaya, is the result of this history, bringing the fusion of traditional and methodic Japan with the tropical and exotic, contemporary Brazil to the center of Valencia. A representation showed both through its kitchen as well as through its design as described afterwards.

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 2

Starting from an emblematic venue with vaults, metallic beams and original bricks the first conclusion for the aesthetics was to maintain the existing elements in its actual state, highlighting the beauty of its imperfections left by time.

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 3

Above, the design needed to contain a strong splash of color, together with an eclectic style that could mix the 2 concepts of Japan + Brazil without being conventional. Thereby, in first case we can recognize the use of materials that remind to Japan like wood and raffia, together with elements that bring in the tropicalismo from the samba country with its colorful patterns made of mosaic tiles, parrots and an overwhelming incorporation of plants.

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 4

Immediately when entering the restaurant, you can acknowledge the raffia circles that represent the hats used during the rice collection in the country of the rising sun and that are here merged in an explosive way with the colorful mosaic tiles and tropical plants. Once reaching the bar, again we encounter the mix between Japan and Brazil through the tradition Japanese wooden pattern on the bar itself and the colored patterns inspired by the Brazilian Seventies.

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 5

Also, here we can find the parrot lamps with a palm leaf that as all the other decorative lamps were specifically designed for the project.

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 6

On the upper floor on the other hand anew we find a combination of the original heritage from the space, fusioned with tropical and Japanese elements; A look that clearly can be recognized through the round seating corners which are half inspired by Brazil and half inspired by Japan.

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 7

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 8

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 9

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 10

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 11

Tropical Sushi Restaurant Kaikaya, Masquespacio 12

Subscribe to our newsletter

Omval House Extension by Jeroen de Nijs

Omval House is an extension project completed by Jeroen de Nijs in Alkmaar, Netherlands. Description by Jeroen de Nijs: The surroundings of the ‘Omval’ is...

Pape Loft Inside of a Converted Church in Toronto

The Pape Loft exists inside of a converted church in the east end of Toronto. The result of this conversion is major variation from unit to unit, most of which are multi-story loft spaces with some structural quirks throughout.

Diagonal Apartment by Brain Factory Architecture & Design

The plan of the Diagonal apartment has been completely redesigned to make the most of the space and get not only the open space, but also two bathrooms and two bedrooms. Minimalism and rigor are at the base of the choices of furnishings as well as in the architectural functionality of the spaces.

Narrow Vertical Home Maximizes Light and Space in Ho Chi Minh City

18 House is a narrow vertical home located in a calm dead-end alley in Ho Chi Minh City, Vietnam, owned by a young couple with a kid. The plot is a relatively small rectangle of 18 sqm which had challenged the architect to bring out

Around the Net House in Courdimanche / Martins Afonso Atelier de Design

In the house, space is used but has yet to be lived in. The family, who has recently moved in, is settling in, capturing sensations and sequences which will soon become the pillars of the upcoming project.

Recommended Stories