Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio

Valencia Lounge Hostel is the most recent interior design project completed by Spanish studio Masquespacio. The hostel is located in a historical building, completely renovated, in the Valencian quarter called “El Carmen”. There are 11 neo-classical bedrooms, really nice and luminous, and every room has a private balcony.

The intervention realized in the Valencia Lounge Hostel starts with a study of the previous status of the project’s building, containing typical elements from the Valencian homes of the 20th century with its vintage cement tiles and ceilings decorated with plaster molds that were maintained without modifications.

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 1

On the other hand, the aim of the design was to convert the hostel in a more contemporary space with a kind of a ‘home coziness’, adding decorative elements that could draw attention of different customers and their lifestyle. Therefore, each room was designed with a different look, that could adapt to the personality of each personality. Thus we can recognize the room for the fans of surf, music or the actual ethnic trend.

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 2

Another aspect to highlight is the use of graphic patterns through the whole project, realized by the Spanish creative consultancy for this project. Above with the purpose of bringing up a major personalized identity for the project all lamps, tables and decorative elements were designed exclusively by Masquespacio, with exception of the chairs and armchairs.

Designer: Masquespacio
Project: Valencia Lounge Hostel (www.valencialoungehostel.com)
Area: 236 m2
Location: Valencia, Spain
Photography: Luis Beltran

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 3

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 4

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 5

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 6

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 7

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 7

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 8

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 9

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 10

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 10

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 11

Valencia Lounge Hostel Revamped by Masquespacio 12

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Santorini Summer House / Kapsimalis Architects

The bearing structure of the Santorini summer house has been made by reinforced concrete. Local black stone, bricks and thermal insulation have been used for the walls, as also colored earthy plaster for the coatings and the exterior floors.

Kazoo House in Melbourne / Architects EAT

Kazoo House is a single-family home designed by Melbourne-based Architects EAT. Albert Mo and Eid Goh established their office in South Yarra, Melbourne in 2000,...

The Factory 30 Cafe Makes a Bold Statement of Rustic-Industrial Style

Tucked away in an unassuming industrial area of Mount Austin Johor Bahru, JWC The Factory 30 Cafe appears as an inviting red building, unmistakably the most eye-catching landmark in the mundane district. With the bold statement of rustic-industrial style complemented with great ceiling height

Gorgeous Wooden House near Moscow

This gorgeous wooden house is located near Moscow, Russia. This log house/cottage was designed by Russian designer Elena Sherbakova who breathed the modern appeal and coziness...

Minimalist Loft Apartment in the Heart of East Central London

Sizona for Corporate events, is a 2,000 square feet spacious minimalist loft apartment in the heart of East Central London EC1, located near Old...

This São Paulo House Has a Mixed Structural Design that Combines Concrete with Steel

The house is supported by a mixed-logic structural design in which a bare concrete wall, on the leftmost side of the house, connects the many levels and organises the main stairway that links them all. The rest of the house’s structure is composed of a lightweight steel-framing, allowing for larger-than-average glazed areas.