Residential ArchitectureLoftsTwo-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (1)

Project: Two-Storey Flat
Interior Designer: Schöne Räume
Location: Frankfurt am Main, Germany
Year of completion: 2015
Brief: Modification and layout optimization
Planning and construction: 2014 – 2015

City Loft is a two-storey flat recently renovated by Schöne Raum in Frankfurt am Main, Germany.

Description by Schöne Raum: We have been approached by one of our long standing clients for adapting the upper two levels of a house located in the backyard to match his personal requirements. The two-storey flat had been renovated before and distinguished by the generous, surface levelled glassing and the roof terraces at both floors.

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (2)

The design concept was to highlight the functional areas at the lower level by minimal modifications to the floor plan. Thus, the wall between entry area and sleeping room got re-positioned and redundant doors between dining area and sleeping room were removed. Consequently, an open floor plan allowed for zoning the several distinguished rooms around the central area by particularly designed and set bottlenecks.

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (3)

The functional area resumes the two bath rooms and the inner stair case linking the two levels. The kitchen that in contrast to the white walls and ceiling has been made out of black MFD closes in the direction of the dining area. The longitudinal hallway between dining and sleeping area hosts an approx. 8 m in-build board. The kitchen area continues into the hallway. Thus, the lengthy wall opposite of the wall board got accentuated and, a connection established between kitchen and hallway.

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (4)

At the upper level, the client wanted to pursue his passion for listening to music, a DJ-console was designed for the music room. The console matches to the black material used for kitchen elements and thus, transports it to the upper level. A disc shelf has been integrated into the half-height drywall parapet in which, like in a music shop, the collection can be searched. An approx. 30 m² terrace complements the upper level.

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (5)

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (7)

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (8)

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (9)

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (10)

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (11)

Two-Storey Flat Renovated by Schöne Räume in Frankfurt (6)

The Headquarters of Mark Fairwhale by Young H Design

The headquarters of Mark Fairwhale, a cutting-edge fashion brand based in Shanghai, has been tailored to create an environment which reflects the company’s DNA by utilizing water and whale themes to create a flexible working space that echoes its fresh, youthful style.

Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

As the house is built on a hill, the stair is an important part of the design. It is the visual focus of the home and links the new and old buildings. The glazed ceiling above provides glimpses up to the sky and trees that makes the house feel bigger.

Trifonovsky Apartment by Pavel and Svetlana Alekseevs

Trifonovsky Apartment is a project for a family and their two large dogs. Bright, luscious accents in the interior in the form of a kitchen apron

Lake of Bays Cottage by Altius Architecture

A longtime client of Altius Architecture, the owners of this residence started looking for a cottage home in 2007. After four years exploring Ontario cottage country ...

New Kitchen Extension – nnU House by Studio Jayga Architects

The new kitchen extension has been designed by Studio Jayga Architects for a young family with demanding city careers in Loughton, Essex UK.

Related Articles