Residential ArchitectureLoftsGreenwich Village Apartment by Berg Design Architecture

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture

Architects: Berg Design Architecture
Project: Greenwich Village Apartment
Location: New York, United States
Photography: Berg Design

Berg Design redesigned this Greenwich Village apartment to expose as much of the apartment to natural light. The new plan revolves around a vast living area and kitchen relocated adjacent to oversized windows. Industrial sized steel and glass doors were used to bring natural light into interior spaces.

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 1

Hand plastered walls, a rough concrete partition, waxed raw steel and reclaimed pallet oak floors complete a careful selection of artisan finishes. For the master bathroom, spa like tranquility was achieved through the use of raw slate clad shower walls and an aromatic teak shower floor.

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 2

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 3

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 4

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 5

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 6

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 7

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 8

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 9

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 10

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 11

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 12

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 13

Greenwich Village Apartment by Berg Design Architecture 14

1,800 sf Condo Renovated by Haeccity Studio for Maximum Efficient Use of Space

This 1,800 sf condo renovation is about maximizing efficient use of space. Custom built-in solutions include a sliding desk that converts a den into a guest room, and display niches for the client’s personal curio collection. One of the defining built-in features of this project was the flush-faced millwork with cut-out pulls.

New Apartment with 360 Degree Views of London

"Sound and Vision" is a new apartment in Aldgate, London, recently completed by Studio Daniel Hopwood, an interior design practice founded by Daniel Hopwood in 1993.

Brasov Apartment with Intense Interior Atmosphere and Saturated Colours

The project theme, in a way, was following the very first thought. The client appreciated various types of wood and dense, saturated colours. He wanted a rather dark and intense interior atmosphere. And those clear lines became a new tool of defining and outlining the exterior views inside the house.

Tired Victorian House Becomes Ultra-Stylish Family Home

This tired Victorian house was given a complete re-design with new addition completing the vision. Although the house uses fully automated technology, it’s disguised by a warm, textural palette. A timber ribbon of floor and wall travels through the house creating a harmonious, seamless transition from old to new.

A Little House in the Prairie by Inon Ben-David

Four years ago, Inon Ben-David was approached by this young couple that asked him to create their dream home in Kfar Szold.

Related Articles