Underground House: The An­ti­thesis to a House on a Slope

- Advertisement -

Underground House - The An­ti­thesis to a House on a Slope (4)

This “underground house” was designed by Swiss studio Bearth & Deplazes in Mergoscia, Switzerland.

Description by Bearth & Deplazes: The an­ti­thesis to a house on a slope: one in a cav­ern, or bet­ter yet: a house in a for­ti­fied cav­ern, which is more of a re­in­force­ment of the steep vine­yard, a type of primal ar­chi­tec­ture or ar­chi­tec­tural ar­chae­ology.

Underground House - The An­ti­thesis to a House on a Slope (1)

The en­trance: an open­ing in the vine­yard’s quarry-stone re­tain­ing wall, a stair­way to the open ter­race—pure out­door space with a view into the val­ley of Mer­gos­cia.

Underground House - The An­ti­thesis to a House on a Slope (2)

Only in the back­ground, at the back of the ter­race, the in­terior of a house set into the moun­tain; more cav­ity than build­ing, as the build­ing volume has no façades. Pure in­terior spaces, cast mono­lith­ic­ally from paneled, gray ex­posed con­crete.

Underground House - The An­ti­thesis to a House on a Slope (3)

Underground House - The An­ti­thesis to a House on a Slope (6)

Underground House - The An­ti­thesis to a House on a Slope (5)

- Advertisement -

Home Office / Ande Bunbury Architects

Architects: Ande Bunbury Architects Project: Home Office Project Team: Ande Bunbury, Karen Abernethy, James Wong Collaborators: Keith Patrick & Associates, Dolphin Pools Location: Camberwell, Australia Area: 34 m2 Photography: Drew...

Victorian-Era Cottage In Melbourne Gets a Modern Makeover

This renovation and addition transforms a Victorian-Era cottage into a light filled showcase home for the Builder client. Distinct connections, materials and forms separate major elements within the house, while dissolving the additional mass externally to create an expansive and richly detailed experience.

The Glade Residence / DLM Architects

The Glade residence is sunk into the topography of the site, within a clearing in the trees, hence the name 'The Glade'. A large basement utilises existing site excavation, with the ground floor enclosed in Guernsey granite sourced on site, with highlights or natural lime render at openings.

Denison Rivulet Cabins / Taylor and Hinds

A series of cabins - Denison Rivulet Cabins - these structures provide accommodation for couples at the bend of river, just north of Bicheno. The buildings establish a strong engagement with the wider site, through a series of interior strategies and plan relationships that create unique and memorable experiences for guests.

Red Brick House in Mexico with Bricks Arranged in an Artisanal Way

This red brick house is the result of the collaboration between Proyecto cafeína and Estudio Tecalli. The project integrates regional material element and is located in San Pedro Cholula, Puebla in México.

Cow Hollow Penthouse by Studio G+S Architects

We designed this Cow Hollow penthouse with the purpose of “seeing rather than being seen.” As part of a larger remodel project, we designed a new, modern penthouse that sits discreetly above an existing 1930s Mediterranean-inspired structure.

Elegant Old Residential Building Transformed by Archea Associati into a Sumptuous Home

Archea Associati has transformed the interiors of an elegant old residential building in the heart of Pietrasanta, with thick stone walls, frescoes, and high ceilings with exposed beams, into a sumptuous home, while avoiding alterations to the building’s original structure and identity.

“Under the Calvary” House Has Traditional Shape and Modern Interiors

"Under the Calvary" house was designed by Slovakian studio Architekti Šercel Švec for a family of four. Description by Šercel Švec: The area of architecture is...

Hale Nukumoi Beach House by Walker Warner Architects

Hale Nukumoi is the quintessential Hawaiian beach house: open, casual, and unfussy. Adjacent to a popular public beach, the house makes skillful use of oversized sliding doors, a custom rainscreen, and layered plantings to provide much-needed privacy when desired.

Watson House Annexe by Ström Architects

This wooden-clad annexe, completed September 2017, replaced a dated structure in the grounds of a house that Magnus Strom had worked on at his previous practice. The main house was completed back in 2010, and the owner approached Strom Architects in 2015 to replace the existing annexe on site.

Winged Retreat, Santa Lucia Preserve / Aidlin Darling Design

Situated on a sloping site in the Santa Lucia Preserve, an ecological preserve in the Carmel Valley hills, this house is both responsive and respectful towards its environment in a community that emphasizes the preservation of natural and scenic resources and living in harmony with nature.