Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

- Advertisement -

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

Project: Valley Family House
Architects: Luciano Gerbilsky Arquitectos
Location: Valle de Bravo, México
Area: 580 m2
Photography Courtesy of Luciano Gerbilsky Arquitectos

Valley Family House is a 580 meter construction, built on a 5,000 square meter lot in a gated community called Valle Santana in Valle de Bravo. The lot has a complex surface, with a 35% incline which makes construction a challenge but provides a grand view.

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

The house is placed on the highest part of the terrain and is built downwards alongside the land. On the lowest part of the plot a lake was made, digging out dirt that is used to fill other areas, easing the process. The design is made up of modules that are connected by glass bridges that merge with the surrounding nature. No trees where cut down. The abundant vegetation is respected; the project is created coexisting with the endemic surrounding. The landscaping can be appreciated from each volume.

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

A water mirror is created at the main entrance which transforms into two streams that surround the house and end at the lake. The water is then sent back up through a pumping system. The main entrance is placed in the central volume, a 4-meter-high cube built around a 30-meter-tall tree that creates an interesting sensation.

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

Towards the east we find the private family area with four bedrooms, each with their own bathroom with interior garden, and a balcony from where you can enjoy the view. The main bedroom has a large terrace with a lounge and chimney. In the main hallway, artwork made specially for this project by a renowned Oaxacan artist is hung.

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

To the west is the social volume. Here we have the service areas: covered garage, laundry room, service bedroom and storage. Through the bridge that circulates above the stream and among trees you arrive at the stair case that takes you to the kitchen, interior living room and dining room that are connected to the covered terrace that hosts the exterior dining area with a stone stove and grills. The Jacuzzi/pool area are located on a deck floating above the land.

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

Solar panels are used to heat all the water system for the Jacuzzi and showers. The lake was designed with a system that captures rain water for reuse and to maintain the desired level in the lake and streams.

living room / Luciano Gerbilsky Arquitectos

The house structure is made completely with steel beams in order to create a clean design that allows for minimum land intervention. The walls are made with rustic masonry in earth tones and in certain areas with local volcanic rock. The lattice surrounding the interior gardens in each bathroom are made from teak. The structure of the Valley Family House is covered by a combination of concrete and rocks that were made on site during construction.

interior design / Luciano Gerbilsky Arquitectos

The lighting on the terraces and main entrance was inspired by torches that outline the house. All the doors where designed with barn doors in mind. We created all the textiles with Mexican artisans using our ideas to fulfill our clients’ needs.

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

bedroom / Luciano Gerbilsky Arquitectos

bedroom / Luciano Gerbilsky Arquitectos

bathroom / Luciano Gerbilsky Arquitectos

dining room / Luciano Gerbilsky Arquitectos

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

terrace / Luciano Gerbilsky Arquitectos

pool / Luciano Gerbilsky Arquitectos

- Advertisement -

A.D02 Minimalist Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

This apartment is in the same building, same area and type as A.D01 which we have done. The only difference is that A.D02 is symmetric with A.D01. But with the different needs of each customer we offer different space solutions.

Concrete Casita – A Playhouse, Perfect for Sleepovers

An active family with two kids and a full house needed a versatile solution that could do something for everyone. Concrete Casita by Ravel Architecture is a playhouse, perfect for sleepovers. A media room for kids by day and parents by night.

Brownwood House / Dick Clark + Associates

This home, located on a large secluded site in Brownwood Texas, was designed to stand apart from traditional Brownwood architecture. The owners requested a clean, modern residence with a strong indoor/outdoor connection.

38 sqm Apartment Renovated in Sao Paulo, Brazil

The project is a renovation for a 38 sqm apartment in a newly built building in Sao Paulo, Brazil. Because it was a limited space, the tall furniture had to be concentrated. It was decided to join all the items that could generate visual barriers in blocks and lean them against the few walls of the single dormitory apartment

Around the Corner Northcote / Statkus Architecture

Around the Corner Northcote is a renovation project completed by Statkus Architecture. Description by Statkus Architecture: The project comprised a renovation to an existing weatherboard...

Tropical Eco-Friendly House by Alberto Zavala Arquitectos

Casa Guazuma is a tropical eco-friendly house designed by Alberto Zavala Arquitectos in Villahermosa, Tabasco, Mexico. Description by Alberto Zavala: Weather conditions in the area, the topography and...

Great Like Studio Designed a Three Storey Residence Like a Peaceful Urban Retreat

Located on a small lot in Downtown Toronto, the owners of this new three storey residence desired a peaceful urban retreat, purposefully tailored to nurture and enhance a close communal family life and their enjoyment of the outdoors.

Pear Tree House in South London by Edgley Design

Edgley Design has designed Pear Tree House in South London. Edgley Design is a young, creative award winning RIBA Chartered architectural practice based in...

Ocean House Sculpted from Concrete, Timber and Glass

It’s a holiday house on the Great Ocean Road that once experienced, is never forgotten. Just 100m stroll from North Lorne’s secluded beach, Ocean House redefines the concept of a beachside retreat.

Sagaponack House – Created by Connecting Three 19th Century Barns

Sagaponack house is a family home refurbished by New York-based Christoff: Finio Architecture. Description by Christoff: Finio: In the mid 1970s, the architect Tod Williams...

Rock Canyon House by Imbue Design

The Rock Canyon house was custom designed expressly for its young family of inhabitants. Like the members of the family, the spaces in the home are open, refreshing, individually distinct yet strongly connected from one to the next.