Victoria Park House, London / Material Works Architecture

Victoria Park House, London / Material Works Architecture

Project: Victoria Park House
Architect: Material Works Architecture
Structural Engineer: Foster Structures
Lighting: Flos
Location: Hackney, London
Size : 161 Sqm
Area Added: 10 Sqm / Area Refurbished: 60 Sqm
Total Cost: £135,000
Photo Credits: Gautier Houba
Text by Material Works

Having moved from a substantial loft apartment to a Victorian terrace, the clients were keen to recapture the open sense of space and light their former home had offered. The brief called for an open space that could be adapted for either entertaining, dining or relaxing simply by moving loose furniture. To achieve this, the kitchen was moved back into the centre of the house, leaving the new room free of fixed joinery except for a single run of low level solid oak units that provide storage and a shelf for artworks. The inclusion of full height sliding glass doors and a minimally framed roof-light provide an abundance of natural day-light and visual connections to the rear garden. The structural steel was left exposed to provide a distinct design motif as well as maximising the ceiling heights and sense of space.

interiors, London / Material Works Architecture

“We wanted to move away from the typical rear extension that fills the new space with kitchen units and instead have a freer and more open space that really allowed the garden to connect with the house.” -Adam and Susan, Clients

addition, London / Material Works Architecture

plan

Victoria Park House, London / Material Works Architecture

Victoria Park House, London / Material Works Architecture

kitchen, London / Material Works Architecture

Victoria Park House, London / Material Works Architecture

Victoria Park House, London / Material Works Architecture

Victoria Park House, London / Material Works Architecture

Victoria Park House, London / Material Works Architecture

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Sunshine Canyon Residence: a piece of eternity and a breathtaking view

The owners of the house, Sunshine Canyon Residence, certainly love very much the mountains and forests of Colorado, since they have chosen to return...
RL House / Jacobsen Arquitetura

RL House / Jacobsen Arquitetura

The office already was well informed about this terrain: neighboring the FL House, we knew that we needed to exploit the front of the lot overlooking the orange tree grove; and the back, with the dense native Atlantic Forest reserve landscape.

Leth & Gori Have Created a Home with a Life Span of Minimum 150...

Brick House is designed by the Danish architecture office Leth & Gori. The house has an area of 132 square meters and is located in...
São Bernardo Elementary School by ARTE TECTóNiCA

São Bernardo Elementary School by ARTE TECTóNiCA

The aim was to create a new project to replace 8 basic educational classrooms at São  Bernardo Elementary School, in Aveiro, Portugal. 
Levent Apartment 3

Levent Apartment in Istanbul by COA Mimarlık

COA Mimarlık has designed Levent apartment for a newly married couple. The apartment is located in Istanbul, Turkey. From the architect: The most important issue...

More Articles Like This