Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

- Advertisement -

Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

Project: Dell Experience Lounge
Cushing Terrell design team:
Melissa Jones (PM, architecture)
Andrew Clements (architecture)
Kyle Johnson (architecture)
Brandon Besser (structural engineering)
Kaare Sola (interior designer)
Consultant team: Cushing Terrell (architecture, interior design, structural engineering) / Kent Consulting Engineers, LP (mechanical/electrical engineering)/ FITCH (schematic design) / Trimbuilt (contractor)
Location: Round Rock, Texas, United States

This project consisted of transforming approximately 3,000-square-feet of existing open office space into a unique, high-concept venue where Dell team members can learn about the company’s latest products. FITCH, a retail and brand consultant, provided schematic design of the space; Cushing Terrell refined the design, produced bidding and construction documents, and provided construction administration services.

Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

The Dell Experience lounge is defined as a steel-and-glass enclosure. The structural frame is wrapped in gloss white plastic laminate, setting it off from the rest of the office space. The open frame is infilled with full-height structural glass to enable employees to catch glimpses of the latest products. Within the lounge, a 30-foot-long, bi-level table-bar occupies the center of the space and features the company’s products in a setting that allows employees to explore them in a hands-on environment. A custom-designed box light is situated above the table and in addition to providing ample lighting, helps to physically define the space. Stools and ottoman are available for table-bar seating. Cutting-edge audiovisual features include a multi-monitor video wall, an interactive projector wall, and a recessed drop-down screen and Dell projector. Loose seating is positioned around the room for impromptu meetings, and LED adjustable track lights and individual LED chandeliers provide auxiliary lighting.

Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

Cushing Terrell produced three site-specific art pieces for the space: a ten-foot-wide by eight-foot-six-inches-tall collage of white-painted recycled computer parts; and two smaller pieces displayed under glass in custom tables. The large piece takes its inspiration from Dell’s commitment to recycling and incorporates a short text, “Dell has the world’s largest take-back program with recycling services in 78 countries and territories. Since 2007, Dell has recovered more than 1.4 billion pounds of used electronics.”

Selected Products/Materials
Soelberg
Mohawk carpet
Formica

Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

office, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

interiors, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

work space, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

offices interiors, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

- Advertisement -

Contemporary Tree House Inspired by Timber Cabins in Cape Town

The architects have been involved with previous projects on this tree-rich property, and were commissioned to design a small contemporary house to compliment the existing collection of buildings - spatially organised around a modern interpretation of the Cape Werf.

Modern Holiday House Inspired by Forest Cabins

The terrain that slopes gently towards the sea is typical of Cap Ferret: a small forest of strawberry tree, yucca and pines. The challenge was to design a modern holiday house that would exist in harmony with its surrounding landscape and have a limited impact on the existing vegetation.

Zalando Headquarters, Berlin / HENN & Kinzo Architekten

The new Zalando Headquarters consists of an ensemble of two buildings that form the heart of the company’s new campus in Berlin-Friedrichshain, neighbouring the “Mercedes-Benz-Arena” and the East Side Gallery.

Avonlea House / Robinson Architects

The future house was imagined by both client and architect to be a continuation of the long history of people living in a house on the site, and that the new Avonlea house would stand the test of time both architecturally and quality of workmanship.

Orcas Island Retreat for a Pacific Northwest Family

A young couple asked DeForest to help create “a place to share with friends, a place for adventure and exploring, being a kid again, cooking together, experiencing nature and being part of something bigger.”

Monterey Beach House by Sagan Piechota Architecture

Monterey Beach House is a open and light Monterey coast home oriented toward the Pacific Ocean. This beach house was designed by San Francisco-based...

MMS House in São Paulo by Pascali Semerdjian Architects

With a vast program to be fulfilled, the MSS house, was built through a mixed structural system (reinforced concrete and metallic structure), since the client came to us with the intention of realizing a residence with simple solutions and fast execution.

Sylt Lofts – 7 Suites in Scandinavian Style in the Historic Haus Boy

Built in 1881, the Haus Boy was renovated and extended in 2015 by Volquardsen Architekten. Located in the city of Sylt, on German island in...

Tree Residence / Miro Rivera Architects

Tree Residence is a single-family house designed by Austin-based Miro Rivera Architects. Early sketches of this private residence explore the play between the steep, sloping...

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family

Behind an elegant Victorian facade in Prahran, this chic renovation creates a refined living space for a young family. Infused with classic Parisian style, the finely detailed kitchen became a hub for the family’s day-to-day activities, with every element configured to maximise functionality.

A Stunning Contemporary Renovation of a Victorian Semi-Detached Property in Twickenham, London

Interesting and high spec materials and finishes have been used throughout the entire renovation of this home. The house has been completely re-modelled to create a unique lateral living space on the ground floor with open plan reception through to conservatory kitchen