VS House by Alp’Architecture / Switzerland

VS House by Alp'Architecture sàrl Switzerland (1)

Project: VS House
Architects: Alp’Architecture sàrl
Location: Vollèges, Switzerland
Photographs: Christophe Voisin

Built on the fringe of the village of Vollèges, Wallis, Switzerland, VS house benefits an amazing view on the valley of Entremont.

Description by Alp’Architecture: The living spaces are all located on the ground floor and the and the living room has a double height under the apparent framework. A car-port and the technical room are located outside of the main volume to maximize the usable space. The rooms and a mezzanine with a balcony on the living are located on the first floor. Three terraces, all offering various qualities of space and sunshine allow to offer outside extensions to all the common spaces.

VS House by Alp'Architecture sàrl Switzerland (4)

Compelled by a restraint time limitation, the construction only lasted eight months. The local regulations imposing the use of wood and masonry with an equal share on the facades lead to the a reflection on the way to combine these two materials while avoiding the well-known models.

kitchen, Alp'Architecture sàrl Switzerland (2)

home office, Alp'Architecture sàrl Switzerland (3)

VS House by Alp'Architecture sàrl Switzerland (6)

VS House by Alp'Architecture sàrl Switzerland (5)

Thank you for reading this article!

Must Read

Calhoun House

Calhoun House is Composed of Three Pavilions Interconnected by Transparent Garden...

Beautifully situated on a rise overlooking Lake Calhoun, this dynamic modern home was designed to maximize views of the lake and the downtown skyline. In response to the deep urban lot, the house is set back from the street with three pavilions interconnected by transparent garden spaces.