PhotographerIvo Tavares StudioWarehouse Morinha: Transformation of a Dark Space into a Children's Clothing Store

Warehouse Morinha: Transformation of a Dark Space into a Children’s Clothing Store

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

Project: Warehouse Morinha
Architects: Stu.dere
Location: Vila Meã – Amarante, Portugal
Photo Credits: Ivo Tavares Studio
Year: 2020
Text and Photos: Courtesy of Ivo Tavares

As if it was a game… so a new project started!
Warehouse Morinha it was a sad and a empty place turned into a large light space and dynamically fitted, as a space for children should be.

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

In the first contact with the building, it was found a place too wanton in terms of space distribution. Despite the client’s request for an open space concept, the intention was to create a sense of exploration as one walked through space, as though it were a labyrinth, like a game for a kid. Hence the implementation of the wire mesh, which creates a physical but not visual barrier, thus fulfilling the client’s premises.

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

In addition to the area devoted to displaying and storing the items, the ground floor includes an office and a small storage room. When accessing the upper floor, there is a studio for product photography. This division was subdivided into two spaces with a glazing system, which were designed to expand space.

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

The materials used have been selected in such a way that their use is unique, without the need for adjacent layers and finishing with other products. Honeycomb polycarbonate has been chosen for the interior walls, suggesting an industrial appearance in harmony with the microcement-coated floor. To counterbalance this, the ceilings and the office were lined with birch plywood, creating a more intimate feel. This note has a regular metric that allows both the rhythm to be created and the organization of space, such as furniture layout, to be guided.

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

A small area dedicated to children was created next to the stairs to the upper floor. This playful space was covered with polycarbonate and with a double height, at which the lights of a design object fell. The lights reflected in the polycarbonate allude to a world of magic, imagination and creativity. The industrial style pendant lamp was designed specifically for the place.

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

pendant lamp by Stu.dere Architect

industrial style pendant lamp by Stu.dere Architect

studio by Stu.dere Architect

office by Stu.dere Architect

Warehouse Morinha by Stu.dere Architect

Subscribe to our newsletter

Pizza 4P’s Emporium – Monocle World’s 50 Best Restaurants

The popularity of Pizza 4P ’s is not limited to Vietnam. Popular factors are the deliciousness of the pizza, the smile of the staff, the pleasantness of the response, and the design of the store.

An Inspiring Workplace by We Are Huntly Studio

Designed by We Are Huntly Studio, this is an inspiring workplace for Metrix Consulting, an innovative marketing firm based in South Melbourne. From the architect:...

A Jackson Hole Passive House That Offer Sweeping, Unobstructed Views

Adhering to Jackson Hole passive house design, kt814 incorporated strategies such as an airtight double wall system with super insulation, hydronic radiant-floor heating, and high-performing FSC-certified Thermo Clad Pine triple-glazed windows from Zola Windows.

Ema House by Evelyn Mcnamara Architecture

Evelyn McNamara Architecture has completed Ema House, a vacation home located in Waiheke Island, New Zealand. From the architect: The Ema House is a high-spec...

Jardin House in Medellin by Laboratorio de Arquitectura y Paisaje

For the conception of the Jardin house, an enclosure of a central patio is used, which is surrounded by the domestic program: Common areas, studies and bedrooms are determined by the idea of nature inscribed in the patio.

Recommended Stories