Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

Project name: Weinan Vanke Town Sales Center
Client: Xi’an Vanke
Location: Weinan, China
Area: 2,038m2
Completion time: May 2020
Design firm: ONE-CU Interior Design Lab
Design director: Huang Jianfeng
Interior finishing design: Feng Liu, Chen Junneng, Lin Qing, Yang Qiwen, Li Meilin
Interior decoration design: Cai Shaona, Zhou Kangkang, Xiang Nan, Liao Jiamin
Main materials: marble, bronze-like steel, wooden veneer
Photography: Interpretation Sublimation

The project is located in Weinan, a northwest Chinese city that boasts profound cultural heritage and beautiful landscape and is now embracing new opportunities of development.
It’s the sales center and club of the residential development Weinan Vanke Town, which is the 52nd Vanke Town community in China and will lead the lifestyle of local people.

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

ONE-CU was entrusted to conceive its interior. Through extracting the characteristics of local natural environment and cultural context, Vanke and ONE-CU intended to enable connection between history and future as well as symbiosis between the city and nature, with a view to shaping a new urban dwelling center and supporting the development of Binshui New Area.

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

A sense of ritual and connection with future
By drawing on traditional etiquette in Chinese culture, the designers created a symmetric and orderly spatial pattern. The sequential relationship of large-scale volumes continuously strengthens the sense of ritual, and at the same time accentuates the appeal of VANKE.

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

The design team adopted both explicit and implicit design languages to evoke playful interaction between visitors and spatial scenes. A small independent reception desk is placed at the entrance foyer, which guides visitors to walk along a long, lofty and orderly passage and arrive at the formal reception area. The interior design shows the collision and fusion of materials and colors while shaking off superfluous adornments, in order to produce a pure space for visitors who are looking forward to a wonderful life.

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

Expression of contemporary and humanistic aesthetics
The design team created a series of modern and appropriate scenes within the space. Eastern and Western aesthetic elements are interwoven and combined in different ways, to produce an international-style space that harmonizes with local characteristics.

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

The property model display area is double-height. The designers create a skylight to introduce natural light and let visitors feel the magnificence of Weinan Vanke Town. The suspended glass passage coordinates with the large hollow space, and brings visitors infinite imagination.

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

Book shelves on the second floor surround the void, to produce a sense of enclosure and add warmth to the clean, pure space. Besides, unique sensory experiences were created based on various angles of view, hence turning the area into a visual highlight.

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

Floral decorations reveal a natural aesthetic, convey Oriental philosophy via artistic forms, and add a poetic ambience to the negotiation area.
Various natural elements are incorporated into spatial scenes, which create a sense of intimacy and stimulate people to interact with the space.
Subtle, meticulous details generate diverse visual effects. Each scene is a fascinating picture. From far to near, the visual experience keeps changing.
Sunlight filters into the space, and generates mottled shadows.
Simplistic design languages inject humanistic warmth into rational interior structures.
Whether wandering or communicating with others, visitors can always feel the unique aesthetic of the space and impressed by it both visually and emotionally.

ONE-CU Interprets a Contemporary Aesthetic Space Based on Cultural Heritage

Symbiosis of city and nature
Vigorous natural elements blend with scenes of this urban space, hence enriching spatial experiences and atmosphere.

planSince ancient times, Weihe River has provided favorable ecological conditions for building livable communities in Weinan and given local people the vision of coexistence between nature and the city.

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

ONE-CU team incorporated the cultural context of the city into the design, to shape a humanistic and aesthetic socializing space where people can feel a sense of belonging.

ONE-CU Interprets a Contemporary Aesthetic Space Based on Cultural Heritage

Charm of light
Lights dotted at the staircase area generate a fantastic ambience. The use of lights is skillful, which realizes gentle transition of brightness. The spiral route enables a build-up for emotions and evokes interaction in a playful manner.

ONE-CU Interprets a Contemporary Aesthetic Space Based on Cultural HeritageThe lighting is charming, and subtly changes at different scenes with consideration into the comfort and feelings of visitors. Past memories, contemporary objects and future expectations interweave in the space, which guides people to embrace a wonderful life.

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

Weinan Vanke Town Sales Center by ONE-CU Interior Design Lab

ONE-CU Interprets a Contemporary Aesthetic Space Based on Cultural Heritage

ONE-CU Interprets a Contemporary Aesthetic Space Based on Cultural Heritage

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Reform of Two Buildings

Reform of Two Buildings Built at the End of the 19th Century in Igualada,...

The project focuses on the reform of two buildings built at the end of the 19th century, in the Rec neighborhood in Igualada, near Barcelona, which hosted a small textile industry and a house.
House of Bees / Extra Medium

House of Bees / Extra Medium

My family bought land in South of France’s Vaucluse department in the early 2000s. At the time, a small farmhouse sitting in the forest nearby had been weathering away for more than a decade. It stood on its hill, fading comfortably into the landscape.
Yerevan Apartment

Yerevan Apartment / Zenit Studio

Owner of this Yerevan apartment, they ordered us a design after seeing our previous project, the house of their friends, and because they also liked the design where everything is close to minimalism but at the same time not gloomy or too light, and not boring and empty.
Summerhouse H / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse H / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse H is located on the southern coast of the Skåne-region in Sweden, in a scenic location just a couple of metres from the beach. The house has views both towards the Baltic Sea to the south and the heathland to the east.

Alfred Street Residence Designed to Promote Openness and Interaction

Alfred Street Residence has been awarded a commendation at the 2015 australian interior design awards. This charming family home was designed by Australian design practice...

More Articles Like This