Woodworkers Barn Designed by Fabric Architecture as a Family Retreat

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

Project: Woodworkers Barn
Architecture: Fabric Architecture
Builder: Hudson Lane
Location: Central Coast, Australia
Project size: 25 m2
Completion date 2019
Photography: Fabric Architecture

The Woodworkers Barn is a second stage addition to the Woodworkers Cottage. Designed as a parents retreat/ kids chill out zone/ alternative second living area that connects with the landscape and existing rear deck.

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

Who are the clients and what’s interesting about them?
The lovely Rob & Jess. Who also own Loughlin Furniture. We have known Rob and Jess for a long time now and formed a great relationship after many years of specifying Robs Vanities and custom joinery.

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

What was the brief?
The brief was for a parents retreat/ kids chill out zone that blended with the existing architecture of the already completed cottage.

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

What were the solutions?
After meeting with clients to discuss their brief reviewing the precedent images, Fabric Architecture designed a step pitched ‘barn’ with feature timber doors making use of the clients skill. Throughout the design development, the loft idea was explored and natural light introduced through the Velux skylights.

Salt x Steel mirror, Fabric Architecture

How is the project unique?
The project showcases Loughlin Furnitures skills and craftsmanship. From the Tasmanian Oak barn doors and awning to the American Oak staircase and bulkhead feature.

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

Key products used:
Loughlin Furniture Barn doors, Loughlin Furniture Lounge suite, Velux skylights, Easycraft VJ lining (Ceiling and Dado), House of Poppy artwork, Salt x Steel mirror.

interior design, Fabric Architecture

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

American Oak staircase, Fabric Architecture

Velux skylights, Fabric Architecture

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

Loughlin Furniture Barn doors, Fabric Architecture

Woodworkers Barn Designed as a Family Retreat

Must Read

Fresh and Bright Redesign of the Interior of the Russian Chain of Coffee Houses RED CUP

Fresh and Bright Redesign of the Interior of the Russian Chain...

The location selected an existing coffee house that needed an upgrade, in the second stage of the first floor of the Family supermarket in the city of Perm (Ural).