Simple Offices in Portland / Hacker Architects

Simple Offices / Hacker Architects

Hacker Architects have designed the new offices of online banking company Simple, located in Portland, Oregon.

Designed around the idea of a “home” for Simple rather than a corporate office, the four-story space includes work environments to accommodate a variety of working styles – quiet rooms, war rooms, and secure offices – as well communal and private places for staff to gather.

Simple Offices 1 / Hacker Architects

Sunken living rooms with glulam beams used as benches create a central gathering space on each of the upper three floors. A prominent stair with clear glazing connects the four floors while allowing views into and out of the stairwell – providing for social connection as well as circulation. Movable fabric scrims divide the open office into smaller spaces and keep the space flexible.

Simple Offices 2 / Hacker Architects

A minimal material palette throughout emphasizes the building’s wood structure. Lighting, furniture, and rugs were selected to create an informal feel while also showing a sense of craft. Accordion doors in the large conference room and game room open onto a rooftop deck with views to the river and downtown.

Architects: Hacker Architects
Project: Simple Offices
Location: Portland, Oregon, USA
Area: 60,000 sf
Photography: Christian Columbres

Simple Offices 3 / Hacker Architects

Simple Offices 4 / Hacker Architects

Simple Offices 5 / Hacker Architects

Simple Offices 6 / Hacker Architects

Simple Offices 7 / Hacker Architects

Simple Offices 9 / Hacker Architects

Simple Offices 10 / Hacker Architects

Simple Offices 11 / Hacker Architects

Hacker Architects

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Waiheke House Features Fully Glazed Gable Ends that Maximise the Views and Natural Light 4

Waiheke House Features Fully Glazed Gable Ends that Maximise the Views and Natural Light

The concept for the Waiheke house was to create a central grand space, surrounded by smaller spaces, somewhat like a church in the center of a small village. The “church“ which resembles a traditional boatshed shape, consists of a singular open space created by parallel precast concrete walls ...

2Day Languages – interiors by Masquespacio

2Day Languages is a Spanish school from Valencia, Spain, whose interior design was realized by Masquespacio. The school has three classrooms, a staff room...
Adult Tree Houses Take Root in Austin, Texas

Clawson Duplex: Adult Tree Houses Take Root in Austin, Texas

Mark Odom Studio, subdivided this one-acre, heavily treed property in Austin, Texas to become four duplex lots, equaling eight individual residences along a shared drive.
A Temporary Rental Housing Refurbished in Valencia, Spain: Late Night Tales 8

A Temporary Rental Housing Refurbished in Valencia, Spain: Late Night Tales

The project presented here, a temporary rental housing, gives rise to these reflections and concerns due to the multiple links that will occur between inhabitants –temporal- and spaces -producers of intensity-.
Sheen House / R2 Studio Architects

Sheen House / R2 Studio Architects

The Sheen House project includes a rear extension with a large open-plan space including the kitchen, dining space, lounge and library which form the heart of the family home.

More Articles Like This