Zoku Hotel Brings a New Concept of Hotel Room

Zoku Hotel- new concept of hotel room

Zoku is a new hotel brand brought to life by Hans Meyer, the founder of CitizenM, and Marc Jongerious, which come to a new concept regarding the idea of a hotel room. The first Zoku Hotel is built right at this moment in Amsterdam, after a project made by Concrete Studio. The project is due this fall. The Zoku concept alters the idea of a generic hotel room, used for sleeping, and it sets in morphing it into a work and living space. This home-office hybrid is quite suitable for long trips, as it benefits from any hotel service. “Zoku” comes from the Japanese word for “family”, which can also be translated as “tribe” or “clan”.

Zoku Hotel brings a new concept of hotel room
Inside, you can find a lounge space, a kitchen, a small office and a storage space. A retractable ladder ensures access to the bedroom, which is isolated with a screen made of wooden slats. The hotel will have large, open spaces, used either for co-working or simply spending time, encouraging interactions and networking. The Zoku concept sets in replacing the traditional hotel staff with Sidekicks employees, who will aid in offering the guests to any desired service, from cleaning and room-service to bike-rental. After Amsterdam, the Zoku team has its sights set on London, Berlin, Paris, Barcelona and Hamburg.

Zoku Amsterdam by Concrete - concept of hotel room

new concept of hotel room

Zoku Hotel room - Amsterdam

Zoku Amsterdam brings a new concept of hotel room- bedroom

Zoku Amsterdam - hotel room - storage

Zoku Amsterdam

Zoku Hotel Amsterdam

Zoku Hotel by Concrete Architecture

kitchen - Zoku Amsterdam by Concrete Architecture

Zoku Hotels new concept of hotel room - kitchen

Zoku Hotels brings a new concept of hotel room - desk

hotel room - Zoku Amsterdam

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Concrete Spine House Overlooking the Stockholm Archipelago

Inside the Spine house, the concrete wall winds its way further down the narrow site towards the water, and forms itself into bathrooms, storage space and a fireplace. Gathered around this concrete spine, wooden volumes hover just above the ground.

Complete Reform of a 34 Square Meters Apartment in Downtown Madrid

A dual strategy is applied to this complete reform project: Firstly, the floor plan arrangement is based on an L-shaped service band that integrates the access, wet areas, storage areas and leisure spaces.

Kane World Food Studio / Architect Bogdan Ciocodeica

Located in an upcoming neighborhood of the city, the Kane World Food Studio restaurant aims to be a landmark for the regeneration of the...

Strata House: A winner of the 2017 AZ People’s Choice Awards

A winner of the 2017 AZ People's Choice Awards, Strata House is a 30,000 sq. ft. residential project that was inspired by hillside mid-century modern homes in California. The design begins with the excavation of the property’s landscape to create a series of curved vineyard-like terraces.