Office DesignZwift Office Remodel by IA Interior Architects

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Project: Zwift Office Remodel
Architects: IA Interior Architects
Location: Long Beach, California
Area: 60.000 SF
Year 2021
Photo Credits: Garrett Rowland and IA Interior Architects

Zwift, developer of a multiplayer cycling and running training app that blends the rigor of fitness with the fun of video gaming, expanded its Southern California Headquarters to bring all Long Beach employees into one connected, cohesive space. The company took occupancy of two additional floors and embarked with IA on a redesign of all three.

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

IA conducted a visioning session with Zwift, followed by department focus groups, to understand their current workflow and develop a strategy to seamlessly connect all three floors to encourage cross-collaboration between departments, ultimately creating a warm and welcoming space where employees can thrive. The energetic and budget-conscious new scheme aligns with the Zwift motto, “Fun Powers Performance,” inspiring activity and playfulness through references to the game.

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

The adventure begins at the elevator lobby, where vivid hues and assertive directional lines conjure the excitement of viewing a Zwift route map. The use of applied color, via paint and environmental graphics, while modestly sourced, creates a strong impression. In the main reception, for instance, an interconnecting stair clad in perforated-metal cladding is painted in a vibrant gradient of Zwift brand colors. Each floor is themed according to a different color and location, and Zwift’s logo, Big Z, is prominently displayed behind each floor’s reception desk. Each branded moment celebrates Zwift’s product, their mission, and in turn, their employees.

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

In accordance with Zwift’s mission to “make more people more active, more often,” there are two fitness facilities, one for employee recreation and another for testing and product quality-control processes—the latter offering a behind-the-scenes glimpse (through a dichroic-film-covered window) of what goes into making the game.

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

A variety of work environments offers teams abundant choice and strikes the right balance between a highly collaborative atmosphere and a high level of focus: open collaboration spaces, private or shared offices, conference and phone rooms, and neighborhoods with workstations that can rotate for different configurations. Dividing the work and casual break areas, ceiling-hung perforated-felt screens with playful patterns abet acoustics and visual privacy to reduce distraction. Custom bike racks cap the end of each workstation cluster, creating separation from the circulation path while doubling as an art feature.

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Zwift Office Remodel by IA Interior Architects

Autodesk Boston Workspace by Utile Design

Utile completed Autodesk Boston’s new workspace in the Innovation & Design Building in South Boston. The project organizes work space around a signature “Glowing Box” wrapped in a 34-color gradient that houses meeting and conference spaces.

A Simple Guide to Kitchen Wall Tiles

Kitchens are arguably the most important room of any home. They can assert the overall mood of the entire house and can express an individual’s unique personality.

Dogbox is a House on a Steep Whanganui Hillside / New Zealand

The Dogbox was designed and built by Ben Mitchell-Anyon and Sally Ogle -(Patchwork Architecture) and Tim Gittos (now of Spacecraft Architects). The house is located...

Nook House in East London / Mustard Architects

Architects: Mustard Architects Project: Nook house Location: London, UK Photography: Tim Crocker Located in east London, Nook house is a family home that has been renovated and extended...

Pavilion-Like House Offers Spectacular Views of New South Wales’s Werri Beach

This new pavilion-like house designed by Atelier Andy Carson is a sanctuary from its harsh surrounds, perched on a sprawling coastal site overlooking Werri Beach, New South Wales. Green pastures and paddocks running dairy cows line this 150-acre property on one side, rugged coastal cliffs and ocean on the other.

Related Articles