Apartment Sofia by dontDIY Studio

- Advertisement -

Apartment Sofia by dontDIY Studio (1)

Apartment Sofia H01 is the last project completed by Bulgarian studio dontDIY.

Description by dontDIY: The project is the home of a businessman with passion for photography and travel and is situated on the last floor of an old four-storey high building in Yavorov – the first residential complex built in Sofia in the mid 20th century near the city centre. The neighborhood features a lot of small parks and gardens which is made visible in every room.

Apartment Sofia by dontDIY Studio (5)The apartment has an open space kitchen-dining-living room while large-scale wood panel doors separate it from the vestibule and the study. A green staircase furniture connects the main level with the attic while also storing the kitchen appliances. The sleeping area is somewhat hidden as its door is part of the large white bookcase in the living room, and it has a separate bathroom, a closet and built-in wardrobe.

Apartment Sofia by dontDIY Studio (6)The flexibility of the project allows the possible future separation of the attic space into an independent sleeping area as it has its own wardrobe and bathroom, while the study room on the first floor can be easily used as an additional kids room.

Architect: DontDIY Studio
Photography: Asen Emilov

Apartment Sofia by dontDIY Studio (1)

Apartment Sofia by dontDIY Studio (4)

Apartment Sofia by dontDIY Studio (9)

Apartment in Sofia by dontDIY Studio (10)

Apartment in Sofia by dontDIY Studio (8)

Apartment in Sofia by dontDIY Studio (3)

Apartment in Sofia by dontDIY Studio (2)

Apartment in Sofia by dontDIY Studio (11)

Apartment in Sofia by dontDIY Studio (7)

- Advertisement -

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Major Renovation of an Apartment Built in the Early 60´s in Sao Paulo

The project is a major renovation of an apartment built in the early 60´s in Sao Paulo, which already had a good plan, yet compartmentalized in it´s original distribution. Our proposal retains much of this distribution, but applying a series of changes that transform not only the space of the apartment

Ethos: a refined vegetarian restaurant for meat and non-meat eaters

By combining their creative minds, I-AM together with entrepreneur Jessica Kruger have brought the Ethos concept to life. This unique restaurant is located near...

Headboard can bring art into the bedroom

If you intend to give your bedroom a touch of particular identity, the headboard is  an important element that can decisively contribute  to this...

House in Mouraria: Minimal and Modern in a Historic Neighbourhood in Lisbon

This apartment, located in the old Mouraria neighborhood from Lisbon, Portugal, has suffered many transformations over the years, which involved various partitions of the space. The relationship with the street was under-explored and the connections between social and private areas were ambiguous.

Concrete Casita – A Playhouse, Perfect for Sleepovers

An active family with two kids and a full house needed a versatile solution that could do something for everyone. Concrete Casita by Ravel Architecture is a playhouse, perfect for sleepovers. A media room for kids by day and parents by night.

Bedolla House / P+0 Arquitectura

The Bedolla house was designed in a complex topography terrain located between mountains and filled with large cedars and oaks. The stone and concrete walls clearly define the heart of the project: a linear courtyard that from the entry runs towards the small oak forest at the foot of the ravine.

These Warehouse Homes Have a Original Metal – Brick Facade

DKO Architecture have designed five warehouse homes for Milieu Property, located in Carlton, Melbourne. Housed within a former Edwardian textile factory, these architecturally designed homes...

Railroad-Style House Remodeled by McElroy Architecture

This Victorian railroad-style house had a series of small rooms from front to back. It was covered by an unfinished attic with one small room at the back of the roof and an unfinished basement below.

Single Family House in Fossvogur, Iceland / Gláma Kím Architects

A mid 1960´s villa by architect Guðmundur Kr. Kristinsson needed renovation and repair. The original house was a prime example of late modern architecture in Reykjavik. The project encompassed exterior renovations and retrofitting executed with respect to the high quality typical of Guðmundur´s design.

Clifftop Residence / Joe Adsett Architects

Clifftop residence originated from the idea of building a three-storey extension in a sliver of land perched on the edge of a cliff. As the first sketches were presented a landslide occurred, destroying an enormous historic porphyry wall bounding the property along Walker Avenue.

Sela Residence Was Designed for a Young Family in Venice, California

The Sela Residence was designed for a young family in Venice, California. Marmol Radziner provided architectural and construction services on this project. To take advantage of...