By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (1)

CUBE is a contemporary family house designed by Yakushi Design Studio in Bucha, Ukraine.

Contrary to all physical laws this house inside is larger than outside. Anyway it seems to be due to clever used optical illusions and maximum functionality of each square meters.

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (4)

House and garage should be placed in smallish piece of land in pine forest in such a way that satisfy all needs and retain natural landscape. There was found simple and logical solution to carry out construction project as compact cube. On the ground floor were located guest zone and garage, on the second is private zone: children’s room, bedroom with wardrobe and bathroom.

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (8)

There is large window placed in the kitchen-dinner-lounge zones that family members enjoy view of pine forest. Second-level lighting adds airiness of space: housemistress would like to feel easy and light ‘breathing’ here. This idea line is supported by stairs of special construction on the second floor: it, in fact, does not occupy much place and railing of crashworthy glass makes it almost weightless. This element along with transparent wall of upper level permits comfortable communication between floors – that have special importance in the family with children.

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (11)

Designer created bedroom of calm, comfortable and relaxing mood: for this reason tone down the grey colours and balanced tones of natural wood were applied. The most essential element of this interior is total correspondence of eco concept: the floor cover with oak, curtains and covers are of 100% wool, bed-side tables are snags and the view from the window is pines.

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (10)

In the beginning of the project it was two kids family but later the parents have got to know about addition of their family. In such a way in children’s rooms – for girl and boy – it was provided availability for one more habitant.

Architects: Yakusha Design Studio
Project: Cube Family House
Location: Bucha, Ukraine
Area: 200 sqm
Photo courtesy: Yakusha Design

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (3)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (9)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (15)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (16)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (12)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (13)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (5)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (6)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (2)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (17)

By Using an Optical Illusion This Family House Looks Much Bigger Inside Then It Is (7)

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

East Van House in Vancouver with an Asymmetric Geometry

East Van House was projected by Splyce Design in Vancouver, British Columbia, on a 50x75 lot located in a colorful neighborhood with a diversified...

Family Apartment Renovation in a Preserved Bauhaus Building, Tel Aviv

This renovated apartment is located in a preserved Bauhaus building built in the 1930s in Tel-Aviv. The family apartment is located in the heart of Tel-Aviv, overlooking one of the most beautiful boulevards in the city next to Israel's national theater "Habima".

Carbon Neutral House Made from Concrete Panels and Whitewashed Recycled Brick

Whispering Smith’s House A is a challenge to the status quo of housing in Perth. The sustainable apartment-house hybrid is designed for small lots and uses commercial materials in an innovative way to achieve a tight footprint and carbon neutral status.

Old House Transformed into a Nonconformist Residence: SilverWood House

SilverWood House is a residence located in Mindelo, in northern Portugal, which has been transformed and renovated recently by the architect Ernesto Pereira. The...