Cool Workspaces: Take a tour of Dropbox’s San Francisco Headquarters

Dropbox’s San Francisco Headquarters

Architects: ASD | SKY
Project: Dropbox San Francisco Headquarters
Furniture: Two Furnish
Size: 87,000 sf
Photography: Thomas Story

Dropbox, as a company and culture, is authentic through and through. But while the company’s unprecedented success demands an element of seriousness, part of staying authentic means sticking to its startup roots. That’s a difficult balance to find, and a challenge the project team was willing to take on.

Dropbox’s San Francisco Headquarters 1

Because choice will always be a central theme to everything Dropbox does, we developed furniture solutions that give workers the autonomy to customize and control their environments.

Dropbox’s San Francisco Headquarters 2

But those flexible environments had to be couched within a culture that values design. So the shared spaces had to be comfortable and soft while remaining responsibly functional. Working closely with Dropbox and ASD, we collectively created a solution that combined the brand’s attributes with the company’s business requirements. The result was a creative, playful, and inspiring collection of pieces that reflects the Dropbox culture while giving workers a comfortable environment that’s functional as well as fun.

Dropbox’s San Francisco Headquarters 3

Dropbox’s San Francisco Headquarters 4

Dropbox’s San Francisco Headquarters 6

Dropbox’s San Francisco Headquarters 7

Dropbox’s San Francisco Headquarters 8

Dropbox’s San Francisco Headquarters 9

Dropbox’s San Francisco Headquarters 9

Dropbox’s San Francisco Headquarters 10

Dropbox’s San Francisco Headquarters 11

Dropbox’s San Francisco Headquarters 12

Dropbox’s San Francisco Headquarters 13

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Big Barn, California – A Retreat from Urban Lifestyle

A San Francisco family of four asked us to create a retreat from their urban lifestyle, reusing the footprint of an existing 1950s ranch house in Glen Ellen, California, while building in a consistent way with the area’s rolling hills and agricultural structures.

Scandinavian Minimalism Meets the Rough Aesthetics in Tribeca, New York

Most lofts are dark in the middle, but this space has windows on three sides, plus an enormous skylight creating this amazing light Scandinavian minimalism that we love. In the old days it was a paper factory, and in the old oak floors you could see the oil stains and mounting screws from where the machines had been.

Remarkable Passive Solar Home Balances Indoor and Outdoor Spaces

The design for this passive solar home in Northcote focuses on the client brief for a sustainable design that allows for a flexible, changing family life. The Northcote Solar Home combines high-level environmentally sustainable design with a striking roofscape, contemporary finish, flexibility and a focus on outdoors and family.

Complete Refurbishment and Extension of a Dilapidated Semi-Detached House in South London

The Pelham Road project was the complete refurbishment and extension of a dilapidated semi-detached house in South London. The clients wanted a bespoke four bedroom house and had some specific requirements, such as extending the ground floor to create a large and airy entertaining space.