Contemporary Apartment Personalized in Gray and White

- Advertisement -

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White

Architects: Two Books Space Design
Project: Chiang House
Location: Hsinchu City, Taiwan
Architect in Charge: Jeff Weng
Area 128.0 m2
Project Year 2017
Photography: Moooten Studio

This project is intended for a single-storey contemporary apartment in the new building. In the construction planning, the builder had limited most of the interior pattern, making it impossible to change too much. For this, we set a goal. We hoped to grant this common project a subject, to show the unique lifestyle of the client.

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 1

Early in this project, we worked on the interior colour configuration, and hoped to figure out a colour scheme to coordinate the things of everyday use, such as the sofa, dining set, and some daily necessities.

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 2

Later, we sorted out two main colour systems: grey and white. We used a hierarchy of grey in different textures and shades to harmonize the space, and used white to highlight the greys.

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 3

Clean lines are another emphasis of this design, used to direct the vision. Regarding the configuration of the public space, we opened up one of the bedrooms for reserved use as a greenhouse. We also extended the flooring materials and used glass doors with clean lines to blur the boundaries, making the public space more open and more flexible.

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 4

In the island area, we matched up different flooring materials. The flooring with bright materials formed a contrast with the rustic cement flooring. The combination of different materials made it possible to separate the spaces, but with an open vision. The island cabinet was made of stainless steel, another display of grey. The two woodgrain cement walls on the sides made the island cabinet a stable space.

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 11

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 5

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 6

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 7

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 8

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 9

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 10

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 12

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 13

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 14

39 sqm Contemporary Apartment Personalized in Gray and White 15

- Advertisement -

MEMORY – Offices Casado & Pujol by Pablo Muñoz Payá Arquitectos

The design of Offices Casado & Pujol is created through a distribution based on visual and spatial communication, thus developing two spaces with different use and characteristics.

M69 Apartment / Widawscy Studio Architektury

M69 Apartment is a cozy home designed by Polish studio Widawscy Studio Architektury. The apartment has an area of 90 sqm is located Chorzow, Poland....

A High-End Loft Extension Maximising the Potential of a House in Essex

A high-end loft extension maximising the properties potential by adding a fourth bedroom, dressing room and bathroom to a family home in Essex. The aim was to create a sleek luxurious retreat for the homeowners while adding an extra 25sqm of habitable space.

Furman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

Jane Kim Design was hired to design millwork and interiors for a client in a new building constructed in Brooklyn Heights. All interior lighting, furniture, and window treatments were specified by JKD.

Skyline Minimalist Apartment by Sergey Makhno Architects

Skyline Minimalist Apartment is a new interior design project conceived by Kyiv-based Sergey Makhno Architects. Description by Sergey Makhno: "The things must be disciplined," – says our new...

Manhattan’s First Certified Passive House by Baxt Ingui Architects

The design of this house is exciting in many ways. It is Manhattan’s first Certified Passive House, Certified LEED for Home Platinum and it is in a NYC Landmark district. The renovation consisted of restoring the Renaissance Revival style front façade, originally built in 1888-89 by Thom & Wilson, by bringing back the ornamental details and the entire stoop entry that was previously removed in the early 1940’s.

Jardin House in Medellin by Laboratorio de Arquitectura y Paisaje

For the conception of the Jardin house, an enclosure of a central patio is used, which is surrounded by the domestic program: Common areas, studies and bedrooms are determined by the idea of nature inscribed in the patio.

Long House: Remodeling of an Introverted Victorian Terraced House

The colour palette in the Long house is deliberately refined to following a simple principle: A dark blue wall guides the space like a ribbon from front to back, along the party wall side.

Sapato Apartment, Lisboa, Portugal / Arriba Studio

Portuguese studio Arriba has renovated Bica do Sapato Apartment, turning it into a spacious and full of light home. From the first day we visited this site, we understood the potential of this curious layout. It resembled a maze with several heights, features we ended up exploring on a deeper level later.

Puente House by LLAMA Architecture and Urban Design

The Puente house is designed and will be built as a piece of furniture, out of cedar, a local material widely used for structural properties and rot resistance. This project was developed from an intensive research and understanding of its site, and directly responds to its placement in the heart of the Great lakes St Lawrence Forest.

Watson House Annexe by Ström Architects

This wooden-clad annexe, completed September 2017, replaced a dated structure in the grounds of a house that Magnus Strom had worked on at his previous practice. The main house was completed back in 2010, and the owner approached Strom Architects in 2015 to replace the existing annexe on site.